Beauty

Zelf haar verven? Houd dan rekening met de volgende punten

Wanneer jij door Pinterest scrolt en allerlei verschillende haarkleuren ziet begint het bij jou alweer te kriebelen: het is weer de hoogste tijd voor wat nieuws. Helaas is het geen koopje om je haar te laten verven bij de kapper, dus als jij met regelmaat je haar wilt verven en geen honderden euro’s wilt besteden zul je echt zelf aan de slag moeten. Gelukkig kun je zelf haar verven. Heel handig, maar niet per se een makkie. De volgende dingen moet jij weten bij zelf haar verven!

Probeer eerst een spoeling
Ga jij voor het eerst zelf haar verven? Dan kun je voor de zekerheid beter eerst een spoeling gebruiken. Als jij je haar verft met een spoeling, dan blijft de kleur 6 tot 8 weken zichtbaar. Zo weet jij dus zeker of de kleur die jij in gedachten hebt wel écht bij je past en is de kleur ook sneller weg wanneer je er niet zo blij mee bent als verwacht.

Instructies zijn héél belangrijk bij zelf haar verven
Het liefst gooi jij de gebruiksaanwijzing meestal direct in de prullenbak, maar het is niet heel verstandig om dat te doen bij zelf haar verven. Iedere haarverf werkt anders, dus je moet goed lezen wat er in de instructies staat. Bij de ene haarverf moet je bijvoorbeeld juist van tevoren je haren wassen, terwijl dat bij de andere haarverf een no go is. Wees zeker bij zelf haar verven niet eigenwijs en lees de kleine lettertjes dus even door. Toch wat haarverfblunders gemaakt? los je ze op!
Voorkom vlekken tijdens zelf haar verven
Het kan gebeuren dat je bij zelf haar verven iets uitschiet, waardoor de haarverf op je huid terecht komt. Om te voorkomen dat je uiteindelijk onder de verfvlekken zit, kun je de huid rondom je haarlijn insmeren met vaseline. Door de vaseline hecht de verf zich niet aan je huid en kun je het er makkelijk weer vanaf vegen.

Test de verf
Wil toch zelf haar verven met permanente verf? Test de kleur dan eerst even uit. Je wilt natuurlijk het liefst gelijk je hele kapsel verven, maar het is verstandig om de haarverf eerst uit te proberen op een klein plukje van je haar. Pak het liefst een plukje die niet echt opvalt en kijk na het verven of de kleur is geworden zoals je ‘m had verwacht.

De kleur kiezen
Kies zeker bij de eerste keer zelf haar verven voor een kleur die maximaal 2 tinten donkerder of lichter is dan je eigen haarkleur. Dit om ervoor te zorgen dat de kleur goed pakt en het er niet ineens heel onnatuurlijk uit komt te zien.

Hoeveelheid verf bij zelf haar verven
Als jij lang of dik haar hebt, dan kan het zijn dat je meer dan 1 verpakking met haarverf nodig hebt. Zorg er dan ook voor dat je deze voor de zekerheid in huis hebt, want je wilt niet met te weinig haarverf komen te zitten. En een bezoekje aan de winkel met de verf nog in je haar? Dat is ook niet zo’n top idee.

Weet je nog niet zo goed welke kleur je wilt? In dit artikel vind je de haarkleurtrends voor 2020!

Beeld: iStock

Must reads 👀