Lifestyle

Dit zijn de allerbeste lifehacks voor studenten

Als student gaat het leven niet altijd over rozen. Natuurlijk kun je lekker feesten en op jezelf wonen, maar je kunt wel te maken krijgen met vervelende huisgenoten, gore keukens, weinig geld en drukke tentamenweken. Maak het studentenleven daarom wat simpeler voor jezelf met de volgende lifehacks. 

Dit zijn de allerbeste lifehacks voor studenten

1. Drink veel water na het uitgaan
Als student ga je waarschijnlijk regelmatig uit, maar dit zorgt er ook voor dat je niet katerloos de dag door komt. Drink nadat je bent uitgeweest voortaan een groot glas water. Dit zorgt ervoor dat je kater de volgende de dag een stuk minder erg is. Dankzij deze tips ben je binnen no-time van je kater af. 

2. Goedkoop eten
Als student heb je waarschijnlijk niet altijd veel geld. Probeer daarom je eten een beetje goedkoop te houden. Wanneer je pannenkoeken maakt kun je voor ongeveer vijf euro een hele stapel maken, en het is ook nog eens lekker. 

3. Barkruk als prullenbak
Heb je een feestje op de planning staan? Heel leuk, maar waarschijnlijk wordt het wel een rotzooi. Keer een barkruk om en doe hierin een vuilniszak zodat je een extra prullenbak hebt. 

4. Studeer met de Pomodorotechniek
Bij Pomodoro denk je waarschijnlijk aan pasta, maar deze techniek heeft daar niks mee te maken. Probeer steeds 25 minuten te studeren met daaropvolgend vijf minuten pauze. Herhaal dit vier keer, en neem daarna een iets langere pauze van 30 minuten. Hierdoor kun je effectiever studeren zonder afleiding. 

5. Tennisracket als vergiet
Heb je geen vergiet in huis? Mocht je écht krap bij kas zitten, gebruik dan een tennisracket als vergiet. Of je gebruikt gewoon de deksel van de pan. 

6. Huishoudfolie in plaats van afwassen
Heb je een hekel aan de afwas? Snappen we. Doe daarom een beetje huishoudfolie om je bord en nadat je klaar bent met eten kan deze gewoon weer terug de kast in ;-). 

7. Verkoop je spullen die je niet meer gebruikt
In een paar jaar tijd heb je waarschijnlijk een hoop spullen verzameld, waarvan je er veel al niet meer gebruikt. Probeer daarom je spullen eens te verkopen op Marktplaats of United Wardrobe. Deze tips gaan je helpen bij het verkopen van kleren. 

8. Maaltijd opwarmen
Niets is zo vervelend als een half opgewarmde maaltijd uit de magnetron. Maak daarom een kuil in je maaltijd zodat je de bodem van het bord ziet, en we beloven dat al je eten nu warm wordt. 

9. Gebruik Wikipedia op een slimme manier
Dat Wikipedia geen goede bron is voor je verslagen, heb je waarschijnlijk al wel een paar keer gehoord. Toch is Wikipedia handig voor het vinden van wetenschappelijke bronnen, vaak staat onderaan een Wikipedia-pagina een flinke lijst die je wel kunt gebruiken. 

10. Een wc-rol als speaker
Wat is een feestje zonder muziek? De speaker van je telefoon is waarschijnlijk niet luid genoeg, maar je kunt ook gewoon een speaker maken met een lege wcrol. Maak een gleuf in het rolletje waar je telefoon precies in past en prik onderin twee speldjes zodat deze niet wegrolt. Tada! 

Deze lifehacks voor het bewaren van je spullen zijn ook erg handig. 

Bron: punt.avans.nl, beam.eo.nl | Beeld: iStock

Deze items mogen niet ontbreken in jouw studentenkamer

 

Must reads 👀