Deze lifehacks voor het bewaren van je spullen moet jij weten

Lifestyle door Eva

Op het strand wil je je handdoek niet verlaten omdat je telefoon, portemonnee en nog veel meer waardevolle spullen in je tas zitten. Zonde, want jij wilt heel graag even een duik in het water nemen. En tijdens je maandelijkse periode moet je overal je tampons en maandverband mee naartoe nemen. Maar waar bewaar je je maandverband in je schooltas of je tampons tijdens het uitgaan? Wij hebben de ultieme tips om je spullen te bewaren.

Maandverband in je schooltas
Hoewel het hartstikke logisch is dat je het bij je hebt en ieder meisje ongesteld wordt, vind je het misschien niet prettig dat je maandverband open en bloot in je tas ligt. Stop je maandverband en andere menstruatieproducten in een klein tasje die je speciaal daarvoor gebruikt. Zo valt er nooit iets zomaar uit je tas én het is ook nog eens hygiënischer. 

Ongesteld tijdens uitgaan
Ongesteld zijn moet je niet tegenhouden om leuke dingen te doen. Óók als je ongesteld bent is uitgaan gewoon mogelijk. Met het dragen van een tampon zit niets je in de weg. Of je nou een strakke broek of een rokje draagt. Zolang je de juiste producten voor je menstruatie hebt, komt alles goed. 

We begrijpen allemaal dat je niet altijd tijdens het uitgaan een tasje mee wilt sjouwen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn namelijk hele slimme, andere manieren om je menstruatieproducten mee te nemen. Een tampon past natuurlijk makkelijk in je broekzak, maar heb je geen zakken? Stop je tampon dan in de zijkant van je bh. Gebruik je maandverband en heb je toevallig laarsjes aan? Wikkel je maandverband dan in een plastic zakje of folie en steek het bij je enkel in je laars.Waardevolle spullen op het strand
Op het strand wil je niet dat je spullen open en bloot in je tas liggen. Er kan zand in komen en het kan makkelijk gestolen worden als je even een ijsje gaat halen of een duik in het water neemt. Wij hebben daar een oplossing voor. Gebruik een lege fles zonnebrandcrème. Zorg dat het een fles is waar je de dop van af kan trekken, geen spuitfles. Maak de binnenkant schoon en droog. Nu kun je op het strand je telefoon of sleutels in de fles stoppen. Niemand zal opzoek gaan naar je telefoon in een zonnebrandcrème fles! Dit kun je ook doen met een lege Pringles bus, deodorantverpakking, make-updoekjes verpakking of lege drinkbeker. Alles wat je normaal in je tas zou kunnen hebben kun je goed gebruiken als verstopplek.

Lifehacks bewaren spullenJe geld in je portemonnee bewaren valt te erg op. Gebruik je maandverband om je geld in te bewaren! Je kunt je brief- en muntgeld zo in het gleufje van je maandverband schuiven. Dit kun je ook doen met een pakje zakdoekjes. Ook kun je een lege labellostick gebruiken om briefgeld in te bewaren. Zo maak je gemakkelijk een plek voor je waardevolle spullen waar niemand zal kijken. ;)
Lifehack spullen bewaren

Tamponhouder
Er zijn speciale tamponhouders waar je je tampons in kunt bewaren, maar je kunt dit ook heel makkelijk zelf maken. Gebruik een lege labellostick om je tampon in te bewaren. Niemand kijkt gek op als jij met een labellostick in je zak naar de wc loopt. Ook als je tas open staat of valt zal niemand gek opkijken van een labellostick.

Beeld: iStock