Lifestyle

9 bh-tips die jouw leven (en borsten) een stuk aantrekkelijker maken

Wij vrouwen moeten onze borsten elke dag in de lucht zien te houden en daarvoor is er onze grote vriendin: de bh. Niets is fijner dan het vinden van dé perfecte bh, maar niets is vervelender en ongemakkelijker dan bh’s kopen. En wat als jouw favoriete bh ineens niet meer zo lekker zit? Of wat als je last hebt van het Quadruple Boob Syndrome? Met de volgende bh-tips maak jij jouw leven (en borsten) een stuk aantrekkelijker.

Koop meerdere everyday bh’s
We hebben allemaal wel die ene bh die het fijnste is van allemaal, het liefst draag je deze elke dag. Helaas moeten we je dit afraden. Het rekt de band namelijk uit als je de bh langer dan drie dagen achter elkaar draagt. Koop daarom meerdere ‘lievelings bh’s’, zodat ze allemaal langer meegaan.

Jouw maat verandert altijd
Of je nu wil of niet, jouw bh-maat verandert altijd. Een paar kilo aankomen of afvallen is genoeg om jouw cupmaat en/of bandmaat te veranderen. Ga er daarom niet vanuit dat je dezelfde maat hebt als een tijdje geleden, maar pas altijd meerdere maten of laat je opnieuw adviseren.

De meest losse haakjes
Draag jouw nieuwe bh altijd op de meest losse haakjes, naarmate je de bh vaker draagt rekt de band namelijk uit. Dit uitrekken kun je niet tegen gaan, daarom is het fijn dat je de bh iets strakker kunt dragen wanneer hij te los wordt. Zo heb je langer plezier van jouw mooie bh.

De arm-lift test
Jouw bh mag niet bewegen als jij jouw armen omhoog doet. Dit is een handig trucje om de juiste bh te vinden tijdens het shoppen. Steek je armen voor je uit en breng ze langzaam omhoog. Kruipt de bh omhoog? Dan heb jij een grotere cupmaat of een strakkere band nodig.bh Plat tegen de buik
Het tussenstukje (je weet wel, dat stukje tussen de twee cups) moet altijd plat tegen jouw borstkas aanzitten. Druk tegen dit stukje aan en kijk wat de bh doet. Als de bh beweegt heb jij een grotere cupmaat nodig, als het strak tegen de ribben zit is het perfect.

Geen kronkelige cups
Het is de bedoeling dat de cups altijd mooi strak staan. Als de cups gaan kreukelen en indeuken is dit een teken dat de bh te groot is. Je hebt dan (helaas) niet genoeg borst om de cup te vullen, de enige oplossing is een cupmaat naar beneden gaan.

Weg met die striemen
Laten jouw bandjes afdrukken achter op je schouders? Dan zit jouw band niet strak genoeg. Als de band niet strak genoeg zit moeten de armstraps al het gewicht dragen, met als resultaat striemen en afdrukken op jouw schouders. Draag de bh op de strakkere haakjes of koop een smallere bh als je dit al doet, die striemen zijn namelijk geen pretje...

Terug naar twee tieten
Lijkt het soms alsof je vier borsten hebt in plaats van twee? Dat komt omdat jouw bh dan te kleine cups heeft. Als er te weinig ruimte is in de cups puilen jouw borsten er aan de bovenkant uit, hierdoor krijg je van die lelijke blubjes borst. Als je een strak shirtje draagt is dit duidelijk te zien, niet heel charmant! Om dit voortaan te voorkomen ga je een cupmaat omhoog.

Prikkende beugels
We hebben allemaal weleens dat jij je halverwege de dag weer herinnert waarom je die bh nooit draagt: de beugel steekt eruit en je ergert je kapot. Een prikkende beugel is een gevolg van een te kleine cupmaat (of je bent gewoon echt toe aan een nieuwe bh). Het is niet de bedoeling dat de beugel je irriteert, een grotere cupmaat maakt het veel comfortabeler.

Bron: seventeen.com, realsimple.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook