Beauty

Wil jij je haar asblond verven? Zo krijg én behoud je de perfecte kleur

Asblond haar is al een tijd een trend om het gebied van haar. Veel meiden willen hun lokken omtoveren naar een asblonde kleur, maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Asblond haar is namelijk lastig om te krijgen en het verschilt per persoon hoe lang het duurt voordat je jouw perfecte kleur hebt gevonden. Wil jij je haar asblond verven? Lees dan snel verder.

Asblond haar verven

Als jij van plan bent om over te gaan naar asblond haar, dan moet je wel weten dat daar over het algemeen veel geduld voor nodig is. Het duurt vaak namelijk even voordat je de kleur hebt zoals jij die in gedachten had. Naast dat je dus rekening moet houden met hoe lang het duurt, is het ook belangrijk om je te realiseren dat het hebben van asblond haar wel wat kost. Net zoals bij iedere andere kleur is het van belang dat jij je kapsel 'bijhoudt', zodat het er verzorgd en gezond uit blijft zien. Je krijgt namelijk uitgroei, dus houd rekening mee dat je ongeveer één keer in de drie maanden naar de kapper moet, om mooi asblond haar te houden. 

asblond haar verven
 

Asblond haar verven: zelf doen of naar de kapper?

Omdat asblond haar nog best een lastige kleur is, is het je aan te raden om het verven aan een professionele kapper over te laten. De kapper kan precies inschatten welke verfkleur jij nodig hebt om asblond haar te krijgen en verft je haar op zo'n manier dat je uitgroei zo min mogelijk opvalt. Vaak moet je haar eerst ontkleurd worden, voordat je asblond haar kunt verven. Ook dit kun je beter aan je kapper overlaten, een bezoek aan de kapper is het echt meer dan waard.

Heb jij zelf je haar geverfd en ging het mis? Lees dan hier hoe je haarverfblunders op kunt lossen.

Asblond haar verven en zilvershampoo gebruiken

Om te voorkomen dat asblond haar weer een gele gloed raden we je aan om zilvershampoo te gebruiken. Er zijn veel verschillende zilvershampoo's en het is aan jou om te bepalen welke bij jouw asblonde haar het beste werkt. Gemiddeld kun je je zilvershampoo ongeveer vijf tot zeven minuten laten intrekken voor het gewenste resultaat. Ook dit is iets wat je voor jezelf moet bepalen. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om de shampoo of juist langer of juist korter in te laten trekken. Als je je zilvershampoo te lang in laat trekken, dan kan het alleen wel zo zijn dat asblond haar een paarse gloed krijgt. Het is aan jou of je dit juist wel of niet mooi vindt.

Asblond haar verzorgen

Als je eenmaal asblond haar hebt, dan is het belangrijk dat je je lokken goed verzorgt. Een conditioner na het wassen, een serum tijdens het drokken om te voorkomen dat je coupe op een bosje stro lijkt. Pas op met crèmes aan de bovenkant van je haar, want dit kan ervoor zorgen dat je haar juist vet lijkt. Het is even wat moeite, maar het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Wedden dat iedereen straks jaloers is als ze zien hoe mooi abslond haar jou staat?

 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook