Beauty

Oops! Aan deze 11 dingen ergert jouw kapper zich

1

Jouw kapper houd je het liefst te vriend, hij of zij is nou eenmaal degene die verantwoordelijk is voor hoe jij erbij loopt. Ze speelt altijd mooi weer, maar ook jouw kapper ergert zich wat af. Misschien ergert ze zich ook wel aan jou… Er zijn een aantal dingen die je beter niet bij de kapper zegt of doet. Van de volgende elf dingen gaan de nekharen van jouw kapper overeind staan. 

1. De betweters. Vertel jouw kapster nooit hoe ze haar werk moet doen, dat weet zij best. Ze knipt ongeveer vijftien mensen per dag en heeft jouw advies echt niet meer nodig. Tenzij ze ernaar vraagt hou jij jouw wijze lessen beter voor je.

2. Klanten die constant aan het bellen zijn. Eén telefoontje kan gebeuren, maar de hele knipbeurt aan de telefoon geklemd zijn is gewoon vervelend. De kapster kan haar werk zo niet goed doen, dus voor jouw eigen bestwil laat je die telefoon links liggen.

3. “Alleen de puntjes knippen is toch wel iets goedkoper?” Of je er nu vijftien centimeter vanaf knipt of alleen de puntjes: jouw kapper is er even lang mee bezig. Omdat elk plukje geknipt moet worden scheelt het niet in tijd en dus ook niet in geld…

via GIPHY

4. Onrealistische plaatjes van Pinterest of We Heart It. De coupes op Pinterest zijn inderdaad prachtig, maar check altijd even of het wel haalbaar is. Aziatisch haar is bijvoorbeeld veel stugger en dikker dan Europees haar, daarom staan boblijnen prachtig in Aziatisch haar. Wanneer jij met een plaatje van Pinterest aankomt dat totaal niet jouw ‘haarsoort’ is schiet jouw kapper vanbinnen behoorlijk in de stress.

5. Onhaalbare verwachtingen. In één beurt van bruin haar naar witblond? Vergeet het maar. Sommige kleuringen hebben meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Mensen die ontevreden de deur uitgaan omdat ze niet binnen één behandeling asblond zijn kunnen het humeur van de kapper flink omgooien.

6. “Je kan altijd nog kapster worden” De meeste meiden kiezen voor het kappersvak omdat ze het leuk vinden, niet omdat ze het vakkenvullen zat werden. Deze opmerking schiet vaak in het verkeerde keelgat bij kapsters (en terecht).

via GIPHY

7. Klanten die vragen welke goedkope producten het beste zijn. “Ik gebruik vaak die €2,- haarlak alleen blijft mijn haar nooit zitten. Die jij verkoopt werkt goed, maar vind ik te duur. Welke is nog meer heel goed?” Deze opmerking is begrijpelijk, maar je zet de kapster hiermee voor het blok. Als zij goedkope producten aanraadt is ze een dief van haar eigen portemonnee.

8. “Ik wil er ’s ochtends niets aan hoeven doen”. Van deze opmerking krijgen kappers echt hartpijn, niets aan het haar doen? Dan is de enige optie een staart. Mooie boblijnen worden elke ochtend geföhnd, in een mooie bos krullen zit een uur werk en stijl haar wordt iedere dag gepolijst: mooi haar kost nu eenmaal veel tijd. Er bestaat geen kapsel waar je niets aan hoeft te doen, helaas.

via GIPHY

9. “Gaat het wel goed met de kleur? Valt mijn haar er niet af?” De kapster weet echt wel wat ze doet. Ze verft meerdere mensen per dag en er is nog nooit haar afgevallen. Een beetje vertrouwen wordt op prijs gesteld.

10. Klanten die je aankijken tijdens het wassen. Het zijn vooral de mannen die dit doen, maar toch. Je hangt als kapster boven iemands hoofd om het haar te wassen en vervolgens word je aangestaard door twee grote ogen, op zijn zachts gezegd nogal creepy…

11. Klanten die ineens van plannen veranderen. Klanten die aan de telefoon een afspraak maken voor alleen knippen en op de dag zelf vertellen dat ze ook nog highlights willen. Zoiets weten ze toch liever van tevoren, aangezien het minstens een uur langer werk is…
ergernissen kapper kapsterDe bovenstaande dingen zijn natuurlijk een uitzondering op de regel. De meeste klanten zijn hartstikke gezellig en kappers doen hun werk met plezier. Soms komt er alleen één van deze gevallen voorbij en moet jouw kapper even tot tien tellen…

Beeld: iStock

 

Lees ookKapperskorting kortingscode: 10% korting op je hele bestelling

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved