Health

Wat sporten nog meer met je lichaam doet naast je lichaam in shape krijgen

Het is geen nieuws dat je van meerdere malen per week jezelf in het zweet werken je lekker in je vel komt te zitten. Of je moet afvallen of juist aankomen, sporten én gezonde voeding is daar de oplossing voor. Sporten is op verschillende vlakken supergoed voor je lichaam. Toch wordt sporten snel geassocieerd met fitgirls en wasbordjes, maar sporten is veel meer dan dat. Girlscene heeft elf punten verzameld over sporten wat veel verder gaat dan het in shape brengen van je lichaam.

#1. Sport geeft je een mooie gezonde gloed en houdt je huid elastisch. #foreveryoung

#2. Met sporten verhoog je je pijngrens. 

#3. Sporten is supergoed voor je brein. Na een goede work-out is je bovenkamer weer leeg, fris en fruitig en heb je een verbeterde concentratie. Misschien een sportsessie inlassen tijdens de pauze op werk? Of tijdens je studiebreak? Daarna kun je er weer uren tegenaan.

via GIPHY

#4. Sporten schijnt te zorgen voor een makkelijkere bevalling en herstel na de bevalling. Dat is natuurlijk hartstikke mooi meegenomen ;-)  

#5. Sporten geeft je nachtrust een boost. Wanneer je namelijk overdag fysiek bezig bent geweest is je lichaam in de avond moe. Wellicht heb je de hele dag keihard zitten zwoegen achter een beeldscherm, dan is je brein wel moe, maar je lichaam niet. Dit merk je mogelijk als je in bed ligt. Je wil wel slapen, maar je lichaam heeft nog te veel energie over.

#6. Sporten verbetert je seksleven. Oelala! Je voelt je door het sporten veel zelfverzekerder en dat laat zich merken tussen de lakens. Jij gooit je lichaam in de strijd en je lover vindt het fantastisch.

#7. Sporten maakt je productiever op de werkvloer. Ondanks dat sporten uitputtend is, geeft het je mega veel energie. 

#8. Studies tonen aan dat sporten milde tot matige depressie even effectief behandelt als antidepressiva, maar dan zonder de bijwerkingen. Door regelmatig sporten verlichten de depressiesymptomen en het aanhouden van een trainingsschema kan zelfs voorkomen dat je terugvalt. 

via GIPHY

#9. Sporten is de oplossing voor een gezond lichaam. Denk hierbij aan dat sporten een hoge bloeddruk voorkomt, het vermindert je cholesterolgehalte wat er weer voor zorgt dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten. Ook verlaagt sporten de kans op een beroerte, diabetes type 2, verschillende vormen van kanker, artritis en nog véél meer.

#10. Sporten krikt je humeur op. Zit je de hele dag niet lekker in je vel? Sjouw dan jezelf in je favoriete sportkleding en let's go. Een stevige wandeling van een half uur is al de perfecte opkikker. Je hoeft niet meteen te kickboksen of die vijf kilometer over de dijk te rennen. 

#11. Sporten verbetert je karakter, je wordt assertiever, leert je te beheersen, je leert samenwerken, communiceren, besluiten nemen, problemen oplossen, verantwoordelijkheid nemen, je in anderen inleven en veerkracht tonen. Van sporten word je simpelweg de perfecte versie van jezelf!
Twee vrouwen aan het fitnessen
Bron: fitsociety.nl, ad.nl, helpguide.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved