Health

Ben jij een ochtendmens? Dan ben jij gelukkiger

1

Vind jij het heerlijk om vroeg wakker te worden en je dag gelijk te beginnen? Dan mag je trots op jezelf zijn, want dan ben je hartstikke gezond. Uit onderzoek blijkt dat als je 's ochtends vroeg uit de veren bent je minder kans hebt op depressie. Maar dat niet alleen, ochtendmensen voelen zich gelukkiger en staan positiever in het leven. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want er zijn nog veel meer voordelen aan een ochtendmens zijn.

Ochtendmensen zijn sportiever
Ben jij een ochtendmens? Dan vind jij het makkelijker om een trainingsschema op te stellen en je daaraan te houden. Avondmensen bewegen over het algemeen minder en zitten meer gedurende de dag dan vroege vogels. Dus ga vanavond om tijd naar bed, je moet wel je zeven uur slapen pakken natuurlijk en leg je sportspullen alvast klaar voor de volgende dag. De volgende ochtend kan jij dan gelijk beginnen met een goede workout. Wedden dat jij je de hele dag een stuk actiever voelt? 

Ochtendmensen eten gezonder
Als je eerder uit bed komt, heb je natuurlijk ook meer tijd om een lekker ontbijtje te maken. Als we later opstaan en haast hebben slaan we sneller het ontbijt over en halen we wel een snelle snack onderweg. Je hebt nu rustig de tijd om een kopje koffie te zetten en lunch te maken om mee te nemen. Omdat je niet hoeft te haasten is de kans kleiner dat je iets vergeet. De rest van je dag zal een stuk minder chaotisch zijn, dus hup even eerder je bed uit morgenochtend. Goed begin is het halve werk zeggen ze toch?

Hoe word ik een ochtendmens?
Ben jij een avondwaker maar wil jij liever ook actiever zijn in de ochtend? Met deze tips ben jij in een no-time een vroege vogel.

via GIPHY

1. Leg je spullen alvast klaar voor de volgende dag
Als je 's avonds alles vast klaar legt voor de volgende ochtend, dan kun je al een hoop afstrepen waar je niet over hoeft te piekeren in je bed. Je tas is al ingepakt, de tafel al gedekt en je kleding hangt al over je stoel. Dat maakt het allemaal net een stukje makkelijker in de ochtend. 

2. Water
Zet een glas water naast je bed, dan kan je die gelijk opdrinken als je wakker wordt. 's Nachts verlies je veel vocht en dat moet in de ochtend weer bijgetankt worden. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat door het drinken van een glas water je hersenen veertien procent sneller gaan werken. Dus eerst een goed glas water voordat je de tentamenzaal ingaat. ;)

3. Zorg voor genoeg daglicht overdag
Als je overdag genoeg daglicht ziet, maakt je lichaam 's avonds voldoende van het slaaphormoon melatonine aan. Melatonine zorgt ervoor dat je 's avonds moe wordt. Dus een goede reden om even lekker naar buiten te gaan vandaag.

4. Niet. Snoozen.
Het is waarschijnlijk iets wat je elke ochtend doet, maar snoozen is het slechtste idee ooit als je een productieve dag wilt hebt hebben. Van snoozen word je suf, terwijl je juist fit en actief wakker wilt worden. 

5. Plan genoeg tijd in
Je hoeft echt niet om vijf uur 's ochtends je wekker te zetten, maar als je je wekker al een kwartier eerder zet dan normaal kan jij je dag rustiger beginnen. Dan heb je meer tijd voor je bakje koffie, je telefoon te checken en na te denken wat je vandaag allemaal gaat doen. 

Bron: today.com, want.nl, gezondheidsnet.nl, dokter.nl | Beeld: iStock

 

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 3 maanden geleden Atosenzosja

    Volgens mij wordt er hier een verband aangetoond tussen depressie en ochtendmens zijn. Volgens mij is er nergens een causaliteit te vinden die jullie wel lijken te suggereren...

  1. 1