Lifestyle

Met deze tips vertoon jij nooit meer studieontwijkend gedrag

2

Het is alweer een tijdje zover: overhoringen, tentamens, proefwerken en vooral: heel veel stress. Je doel was om deze keer wél op tijd te beginnen, maar toch zit je nu weer met stapels werk, te weinig tijd en vind je stiekem alles belangrijker dan je schoolboeken. Stop nu met het eindeloos refreshen van je Facebook, want na het lezen van deze tips vertoon jij nóóit meer studieontwijkend gedrag.

1. Begin op tijd
Tja, dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan... Toch is dit misschien wel het allerbelangrijkste om zonder stress je tentamenperiode door te komen. Blok dus de weken voor je proefwerken alvast in je agenda, vertel je werk dat je iets minder beschikbaar bent en zet je sociale activiteiten op een lager pitje. 

2. Bereid jezelf goed voor
Zorg dat je zo min mogelijk hoeft te doen de week voor de belangrijke week. Haal voor de hele week boodschappen in huis en prep je maaltijden alvast, zodat je maaltijden binnen vijf minuten op tafel staan.

3. Stel deadlines voor jezelf
Koop een notitieboek of een handige planner en schrijf hierin wat je moet doen en wanneer je dit gaat doen. Arceer met een stift wanneer je iets af hebt, dat geeft ongetwijfeld een heerlijk gevoel.

studietips concentratie tips

4. Zet een timer
Ben jij ook na vijf minuten je concentratie alweer kwijt? Je bent niet de enige. Een slim trucje is een timer zetten. Begin eens met 50 minuten en probeer niet te stoppen met leren totdat je timer afgaat. 

5. Neem genoeg pauze
Is je timer afgegaan? Dan is het nu tijd voor het lichtpuntje van de dag: een welverdiende pauze. Als het goed is heb je alle boodschappen al in huis en daar zit natuurlijk ook comfort food tussen. Geniet van die gevulde koek en reep Tony's, je hebt het verdiend!

6. Ga op zoek naar een fijne werkplek
Voor een goede concentratie heb je een ruimte nodig met weinig prikkels. Ga dus niet in de huiskamer zitten waar je broertje aan het gamen is en probeer drukke koffietentjes ook te vermijden als je echt moet stampen. Heb je de universiteitsbibliotheek al eens geprobeerd?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden Tamarputtman_

    Het is niet echt slim om te gaan snoepen op een leerdag, daar word je hyper van en dan kan je je nog minder concentreren. Dat ligt wel erg voor de hand...

  • 2 jaar geleden LostInWonderland

    De app 'forest' is echt superfijn voor als je tijdens het leren afgeleid raakt door je mobiel

  1. 1