Lifestyle

7 redenen waarom het oké is om soms niks meer van je te laten horen

Jij kiest zelf met wie je om wilt gaan en daar is helemaal niks mis mee. Waarom zou je jezelf omringen met mensen die jij eigenlijk liever helemaal niet in je leven hebt? We willen geen onnodige negativiteit. Het klinkt heel makkelijk, maar toch kan het soms best moeilijk zijn om van mensen ‘af te komen’. Je wilt diegene niet kwetsen, maar op deze manier doorgaan kan ook niet meer. Het klinkt misschien cru, maar toch is het soms oké om opeens niets meer van je te laten horen.

Het is ontzettend rot en lullig om contact zonder pardon te verbreken, maar het is nog veel lulliger om gewoon door te gaan. Jij zou zelf toch ook niet met iemand om willen gaan die veel liever andere dingen doet dan bij jou in de buurt zijn? En juist daarom het soms best oké om opeens in het niets te verdwijnen. Over het algemeen is het beter om dit soort gevallen volwassen op te lossen, gewoon door er over te praten. Maar in de volgende gevallen is zomaar verdwijnen best oké.

♥ Jullie hebben elkaar nog nooit in het echt gezien
Het zou zonde zijn om moeite in iemand te steken als je van te voren toch al weet dat het niks gaat worden. Als je hem daarbij ook nog nooit hebt gezien wordt het al helemaal makkelijk om de boel af te kappen. Niet meer reageren op berichtjes mag best en je bent hem helemaal niks verschuldigd.

♥ De eerste date was een regelrechte ramp
Als de eerste date al een grote ramp was, dan mag je je vrij voelen om gewoon geluidloos te verdwijnen. Als jij het gevoel had dat de date super slecht ging, zal hij dat gevoel waarschijnlijk ook wel hebben gehad. Een eerste date is onschuldig, je hoeft je daarna nergens tot verplicht te voelen.

via GIPHY

♥ Hij is eng en onbeschoft
We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we iemand leerden kennen en dat die persoon totaal anders was dan we dachten. Op het eerste gezicht leek hij heel leuk, maar op een gegeven moment veranderde hij in een totaal ander mens. Hij stuurt vreemde sms’jes en jullie komen elkaar opeens ‘per ongeluk’ tegen op straat. Afkappen die handel.

♥ Je hebt een leugen ontdekt
Als iemand niet eerlijk tegen je is, hoef jij ook niet eerlijk te vertellen waarom je geen contact meer wil. Simpele oplossing: laat gewoon niks meer van je horen. Hij is niet eerlijk tegen jou, dus waarom zou dat andersom wel moeten? Misschien zet je hem ook wel aan het denken. Win-win situatie.

♥ Het voelt niet goed
Als het niet goed voelt, dan voelt het niet goed. Het is vaak verstandig om naar je eerste gevoel te luisteren. Het is duidelijk dat hij iets heeft gedaan wat bij jou in het verkeerde keelgat is geschoten. Wees dus verstandig en verbreek het contact voordat er dingen uit de hand lopen.

verdwijnen contact verwijderen♥ Jij bent één van de velen
Terwijl hij jou elke dag belt en appt doet hij dat ook bij minstens drie andere meiden. Hij zal het dus vast niet erg vinden als daar één meid van wegvalt. Misschien blijft hij je in het begin lastig vallen, maar op een gegeven moment gaat hij gewoon door naar de volgende. Het is zijn verdiende loon.

♥ Hij doet het zelf ook
Eigenlijk houdt hij jou ook al heel lang aan het lijntje, maar dan net niet zo extreem. Om de zoveel dagen kun jij een appje verwachten, maar dat is natuurlijk niet hoe het hoort. Jij kunt dus ook gewoon van de een op de andere dag niks van je laten horen, zonder je schuldig te voelen. Hij doet tenslotte – bijna – exact hetzelfde. Weet hij ook weer waar hij aan toe is.
 

Bron: yourtango.com, realsimple.com, seventeen.com | Beeld: iStock