Lifestyle

Om déze redenen moet jij je intuïtie volgen

Intuïtie, onderbuikgevoel of het zesde zintuig. Je hebt er tig namen voor, maar het betekent niets anders dan het gevoel vanuit je lichaam. Als je voor een keuze komt te staan, voel je wel iets in je lichaam, maar je weet niet zo goed of je dit gevoel kunt vertrouwen. Toch is het erg handig om wél een keet dat gevoel vanuit je onderbuik te volgen en wij leggen je uit waarom. 

Misschien vind je het een beetje zweverig en wil je er niets van weten of misschien durf jij volledig te vertrouwen op je onderbuikgevoel. Maar wat is het eigenlijk? Je intuïtie is innerlijk weten. Een soort weten vanuit je hart. Je kent het vast wel. Je krijgt vanuit je lichaam signalen die je vertellen wat je moet doen. Sommige mensen weten niet goed of ze op dit gevoel moeten vertrouwen, want wie weet heeft je lichaam het helemaal mis. Dat kan zomaar omdat je gevoel gekleurd wordt door angsten, vooroordelen en ervaringen uit het verleden. Als je onzeker bent heeft dit ook invloed op je intuïtie. Misschien vind je dit super interessant klinken en denk je goh, laat ik eens naar mijn intuïtie gaan luisteren. Al snel loop je vast, want hoe luister je eigenlijk naar je intuïtie? Lees het hieronder.

spiritueel 1. Volg je onderbuikgevoel
Als je in een bepaalde situatie terechtkomt, voel je vaak iets in je onderbuik. Dit komt voor in allerlei situaties. Denk aan het kiezen van een opleiding of op vakantie gaan. Vaak voel je aan je onderbuik hoe je denkt over zo’n situatie. Als je erg enthousiast bent, voel je een soort vlinders in je buik, maar als je er een negatief gevoel bij hebt, voel je een soort steen in je buik. Als je deze steen voelt, doe het dan vooral niet. 

2. Doe wat je hart zegt
Als je een keuze moet maken, ga je meestal eerst de positieve en negatieve dingen wegstrepen. Laat dit een keer achterwegen en luister puur naar je gevoel. Wedden dat je er op deze manier ook uitkomt?

3. Luister naar je dromen
Wat een onzin denk je waarschijnlijk. De meeste dromen zijn bedrog en dan wordt er nu beweerd dat ze de waarheid vertellen? Nou, dat bedoelen we niet letterlijk, maar ga eens bijhouden wat je droomt en kijk vervolgens of er bepaalde thema’s vaak terugkomen. Wie weet heb je hier wat aan. Benieuwd naar de betekenis van je dromen? Lees dan dit artikel

4. Laat je spontaniteit voor je beslissen
Als je een beslissing moet nemen, ga je eerst alles afwegen zodat je tot een weloverwogen beslissing komt. Doe dat een keertje niet en doe wat het eerste in je opkomt. Denk je meteen van dit moét ik doen? Doe het dan ook gewoon en denk er niet langer over na. 

5. Laat je niet beïnvloeden door anderen
Misschien heb je de neiging om anderen voor je te laten bepalen. Dit moet je vooral niet doen. Luister echt puur naar je eigen gevoel, want niemand weer beter wat je echt wilt dan jijzelf. 

intuitie volgenNu weet je een beetje hoe je naar je intuïtie luistert, maar wat hebben we hier eigenlijk aan? Nou, meer dan je denkt!

1. Je onderbuikgevoel heeft het vaker goed dan je denkt
Vaak durf je niet te vertrouwen op het gevoel van je lichaam, maar uit onderzoek blijkt dat je onderbuikgevoel het vaker goed heeft dan je denkt. Dat is wel het proberen waard toch?

2. Met je intuïtie weet jij de liefde van je leven te scoren
Als je date met een jongen, zegt jouw intuïtie eigenlijk meteen of hij iets voor je is. Luister niet naar de mening van je vriendinnen over je potentiële vriend, maar luister naar jezelf, want dat is al genoeg. 

3. Het bepaalt je toekomst
Je onderbuikgevoel weet al wat jij als persoon wil en waar je thuishoort. Volg dat gevoel dan ook. Ga op vakantie waar je al jaren van droomt. Verhuis naar de grote stad omdat het beter bij je past dan dat kleine dorpje. Ook op je werk is het belangrijk om naar je intuïtie te luisteren. Als je voelt dat je hogerop wilt komen, moet je af en toe risico’s nemen. Doe dat, want het kan je toekomst veranderen. 

Dus beland je ooit in een situatie en weet je echt niet wat je moet doen? Luister gewoon eens naar je intuïtie, want wie weet gaat er een wereld voor je open. 

Beeld: iStock | Bron: psychologicalscience.org, volkskrant.nl, theperfectyou.nl, gezondnu.nl, yourtango.com

Must reads 👀