Lifestyle

Samenwonen? Met deze 9 signalen ben je zeker klaar voor de volgende stap

Als jij al voor langere tijd een lieve vriend hebt, kletsen jullie vast wel eens over de serieuze dingen in het leven. Naast elkaar plagen, vertroetelen en uiteten gaan is er nu ook steeds meer ruimte voor serieuze zaakjes zoals samenwonen. Maar wanneer weet je nu zeker dat jullie relatie klaar is voor de volgende stap? Best wel spannend! Om je gerust te stellen heeft Girlscene 9 signalen verzameld. Zo weet je meteen of jullie klaar zijn voor de volgende stap!

1. Al jouw kleren liggen bij hem en die van hem bij jou
Wanneer jullie kleding bij elkaar in huis liggen, weet je dat het goed zit. Jullie wonen praktisch al bij elkaar, alleen de ene keer bij hem thuis en de andere keer bij jou. Thuis iets vergeten of kwijt? Dan is er een grote kans dat het bij hem te vinden is. Het is ook normaal dat jij regelmatig in zijn truien, de welbekende boyfriend sweaters, rondloopt. Als dit al enige tijd zo aan de hand is, hoef je niet bang te zijn dat jullie er nog niet klaar voor zijn. Dit is een van de eerste signalen dat jullie helemaal ready zijn voor de next step.

2. Het voelt goed, simple as that
Dit is misschien wel het meest simpele signaal ever. Het voelt gewoon goed, klaar. Als jullie een fijne relatie hebben en alles loopt op rolletjes, waarom ook niet? Het is belangrijk dat jullie elkaar niet geregeld de koppen inslaan, maar zolang dat niet het geval is zit het goed. Samenwonen is voor jullie het volgende avontuur.

3. Je overleeft de grootste ruzies en irritaties
Een relatie zonder ruzie komt bijna nooit voor. Ze zeggen ook vaker dat een relatie zonder ruzies niet gezond is, het hoort r nu eenmaal bij dat er af en toe een ruzietje tussendoor komt. Stiekem vinden wij het ook heerlijk om even op onze lover boos te zijn, maar meestal houden we dit niet lang vol. Gelukkig ook maar, want dat is weer een reden waardoor jullie relatie top is. Als jullie goed met elkaar communiceren en ruzies altijd uitpraten, zit het zeker goed.

4. Het voelt totaal niet benauwd als jullie veel samen zijn
Het voelt bijna normaal dat jullie de helft van de tijd samen doorbrengen. Geen overbodige ruzies en het leven samen bevalt uitstekend. Jullie zijn er zelfs zo aan gewend dat jullie automatisch rekening met elkaar houden bij het maken van afspraken. Het is niet dat jullie aan elkaar vastgekleefd zitten, je hebt naast je lief ook nog een leven met vriendinnen. Maar het samen zijn voelt goed en niet te benauwd. De perfecte status om over samenwonen te beginnen.

5. Jullie toekomst is al vaker gespreksonderwerp geweest
Op het begin van een relatie is het ‘t-woord’ een absolute no-go, maar zodra jullie al een langere tijd samen zijn glipt dit woord langzaam binnen in jullie relatie. Het voelt in een keer normaal om het over de toekomst te hebben, jullie bedenken zelfs al voor de grap kindernamen. Oké zo ver is het nog niet, maar het feit dat jullie hier wel al om kunnen lachen zegt veel. Dat jullie willen gaan samenwonen als alles meezit is dan ook zeker onderwerp van gesprek. Dit gaat zeker de goede kant op.

6. Rare en slechte gewoontes worden volledig geaccepteerd
De relatie is zó stabiel dat je helemaal jezelf kunt zijn bij hem (en andersom ook). Slechte gewoontes zoals jouw onopgeruimde kamer maakt voor hem niet uit. Hij wordt hierdoor niet minder verliefd op jou. Pfff, gelukkig maar. 😉 Jullie zijn compleet gewend geraakt aan alle rare en slechte gewoontes die er zijn. Je bent aan elkaar gewend geraakt en dat is maar goed ook, als jullie gaan samenwonen moet dit ook wel. 24/7 bij elkaar op de lip is namelijk niet niks!

7. Netflix is jullie gedeelde liefde
Do we need to say more? Netflix avondjes in een eigen huisje is toch de ultieme droom van elk liefdeskoppel. Netflix is al goed voor jullie relatie, laat staan als jullie ook nog eens dezelfde serie volgen. Yes!

8. Als jullie er al aan denken krijgen jullie vlinders in jullie buik
Het is natuurlijk ook best spannend dat jullie erover nadenken om samen te gaan wonen. En als jullie hier kriebels (oftewel vlinders) van in jullie buik krijgen is dit een goed teken. Het maakt jullie enthousiast en geeft een goed gevoel dat jullie samen een nieuw avontuur aangaan.

9. Vertrouwen staat in jullie relatie op nummer één
Save the best for last: vertrouwen is nummer één in een relatie. Als je elkaar door en door vertrouwd, zit het zeker goed. Dit is misschien een beetje tegenstrijdig, aangezien jullie op het punt staan om bij elkaar in te trekken. Maar vertrouwen is wel de basis voor een stabiele en gezonde relatie, alleen zo kunnen jullie de hele wereld aan en dus ook de volgende stap: samenwonen.

Bron: Cosmopolitan, Glamour, Style Today | Beeld: iStock

 

Lees ook: Lesara: kortingscode voor kleding, sieraden én woonaccessoires!

Must reads 👀