Lifestyle

Met deze tips kom jij helemaal tot rust voordat de eindexamens beginnen

Als je in het laatste jaar van de middelbare school zit is dit een spannende tijd voor jou. Je hoort op het moment tot de oudste leerlingen van de school, je hebt gala, laatste schooldag en natuurlijk ook eindexamens. Super spannend allemaal, voor dat je het weet ga je al studeren! Maar eerst die rot examens nog... Als je goed hebt geleerd en het hele jaar door (meestal) hebt opgelet in de klas, dan ga je die examens zeker weten rocken! Om relaxt deze twee weken in te gaan heeft Girlscene een aantal tips verzameld voor een avondje me-time.

relaxen eindexamens

Blijf rustig en plan alles goed

Het is normaal dat je de dag voor je eindexamens enorm zenuwachtig bent, je werkt immers aan je toekomst. Logisch dat je nu nog niet kan stoppen met leren en alles nog één keer wilt herhalen. Om dit zonder stress te laten verlopen (want dat is wel de bedoeling) is het handig om een planning voor deze laatste dag te maken. Zodat je hoofd rustig en stressvrij is. Vergeet niet om in deze planning alvast wat pauzemomentjes in te lassen. Stop voor het avond eten en werk na het eten nog een half uurtje tot een uur verder.

Eet en drink voldoende
Stress heeft invloed op je lichaam en op jouw concentratievermogen om te kunnen studeren. Door normaal en gezond te eten houd je dit op pijl. Bekers koffie en energydrankjes zullen je niet gaan helpen bij het leren van de examens, het zal alleen maar slechter gaan hierdoor. Eet dus gezond en geen gekke dingen die onder andere je maag van streek kunnen maken. Voldoende water drinken is ook een must en voor deze laatste dag voordat de examens beginnen is een lekker rustgevend kopje thee ook erg welkom.

Ga sporten en gooi even alles eruit
Doe je aan dansen, kickboxen, yoga of fitness? Plan dan een lesje in op de avond voor je examens. Zo kun je nog even alle stress eruit gooien voordat de twee helse weken beginnen. Je hoofd zit zo even niet vol met stress en onrustigheid, maar zal lekker leeg gemaakt worden tijdens een uurtje in de gym. Als dit jou juist meer stress geeft is het verstandig om het uurtje sporten over te slaan.

Neem een warm bad (of douche)
Om even te ontspannen is het heerlijk om in een lekker warm bad te gaan of onder de douche te springen. Even relaxen onder de warme stralen van de douchekop of die lekkere bruisbal van Lush zijn gang laten gaan in bad, dit is de ultieme manier om even lekker tot rust te komen. De warmte is aangenaam voor je lichaam die waarschijnlijk gespannen is van al het leren.

Leg je telefoon weg voor het slapen gaan
Voor dat je gaat slapen heb je net zoals op de loopband een cooling-down momentje nodig. Je brein moet even afschakelen van alles dat hij moest verwerken. Het heeft dus geen zin om in bed nog even alles door te nemen of om nog door je Instagram te scrollen. Zorg dat je ruim 30 minuten van tevoren alles aan de kant legt en je gaat klaar maken om naar bed te gaan. Het is belangrijk om te weten dat je twee tot drie uur voordat je gaat slapen blue light schermen moet vermijden. Denk hierbij aan je telefoon, laptop of televisie. Doe je dit toch dan zal je waarschijnlijk geen goede nachtrust hebben. Kom tot rust door nog even muziek te luisteren of een boek te lezen en probeer dan rustig naar dromenland te vertrekken.

Bron: Wiki How, Cosmopolitan | Beeld: Pixabay

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook