Lifestyle

9 tips zodat jij snel in slaap valt

Soms heb je van die dagen dat het eeuwen lijkt te duren voordat jij in dromenland bent. Twee uur geleden viel je bijna in slaap op de bank en nu lig je klaarwakker onder de wol. Je blijft maar tellen hoeveel je uur je nog hebt voordat dat vervelende deuntje weer uit je wekker komt. Maar wat doe je eraan? Helemaal niks denk je misschien, maar dan heb je het toch mooi mis. Girlscene geeft tips zodat jij binnen de kortste keren aan het snurken bent. 

1. Verstop de wekker
Waarschijnlijk is dit erg herkenbaar voor je, want je blijft maar op je wekker kijken hoe laat het is. "Is het al zo laat? Heb ik nog maar vijf uur om te slapen?". De paniek slaat toe en nu kun jij je schoonheidsslaapje wel vergeten. Je raakt in een soort van paniek, omdat je nog maar een paar uurtjes hebt om te tukken. Verstop je wekker, want dat scheelt een hoop ellende.

2. Zet het raam open
Ook al is het buiten min tien, het is belangrijk dat er frisse lucht in jouw slaapkamer komt. Zuurstof is altijd welkom en als het wat kouder is, slaap je ook een stuk beter. 

3. Lezen
Lees een boek voordat je gaat slapen. Het beste is om dit in bed te doen. Je ontspant en hierdoor word je sneller moe. Een andere optie is om nog even televisie te kijken, voordat je je ogen sluit. Als je al in slaapt valt tijdens het tv kijken dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. 

snel slapen nacht4. Ontspanningsoefeningen
Als je het lastig vindt om te ontspannen, dan is daar zeker iets aan te doen. Er bestaan speciale oefeningen die je in je bed kunt doen om te ontspannen. Krul je tenen en houd ze in deze positie voor tien tellen. Herhaal dit tien keer. Als dat niet werkt, probeer dan over je buik te wrijven in kleine cirkeltjes. Begin met cirkeltjes om je navel en maak deze steeds groter. Erg ontspannend en dat moet je hebben als je wil slapen. 

5. Denk aan ontspannende dingen
Een sprookjesachtige waterval of een hertje dat rent door het bos. Als je aan iets rustgevends denkt, word je dat vanzelf ook. Je hartslag verlaagt en dan duurt het niet lang meer voordat jij schaapjes telt.

6. 4-7-8 slaaptruc
Er bestaat een trucje dat ervoor zorgt dat jij binnen een mum van tijd je oogjes toe hebt. Het klinkt onmogelijk, maar dat is zeker niet het geval. Kom maar op denk je nu waarschijnlijk. Je ademhaling heeft invloed op je fysiologie en denkprocessen. Als je je concentreert op je ademhaling ontspan je. De techniek heet: '4-7-8'. Je ademt vier tellen in, je houdt je adem zeven tellen vast en vervolgens adem je acht tellen uit. Herhaal dit een aantal keer. 

7. Ga niet woelen
Onrustig in bed blijven liggen, heeft totaal geen zin. Het is beter om maar even op te staan en een glas water te gaan drinken of een boekje te lezen. Blijf niet langer dan twintig minuten uit bed, want dan wordt alleen maar lastiger om in slaap te vallen. 

8. Slaapmasker
Het moet natuurlijk wel donker zijn als je wil slapen. Het is handig om een slaapmasker op te zetten om de boel te verduisteren. Dat ene straaltje licht dat onder de deur uitkomt, daar merk jij helemaal niets meer van. 

9. Thee
Wat dacht je van kamillethee? Het zorgt voor ontspanning en verbetert je slaap. Wauw, twee vliegen in één klap. Dat wordt dus Netflix met kamillethee in plaats van een blikje cola. 

Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook