Lifestyle

Door dit nieuws besparen mbo’ers vanaf vandaag honderden euro’s

Goed nieuws voor alle mensen die onder de 18 jaar zijn en al aan een mbo-opleiding zijn begonnen: vanaf vandaag is er nieuws dat gevierd mag worden. Vergeet dure busabonnementen of voor veel geld reizen met de trein, want vanaf heden hoef je daar niet langer zelf voor te betalen. Lees snel verder voor meer informatie.

Geen studiefinanciering (alhoewel, kinderbijslag geldt tot je 18e) en reizen op eigen kosten… De overheid heeft het (jonge) studenten niet makkelijk gemaakt. Sterker nog, het was helemaal niet zo voordelig om te gaan studeren voordat je 18 jaar werd, omdat je dus zelf voor de reiskosten op mag draaien. Gelukkig is dat vanaf vandaag verleden tijd!

Het heeft even geduurd, maar de 120.000 mbo’ers onder de 18 jaar mogen vanaf vandaag eindelijk gebruik maken van gratis openbaar vervoer. Hè hè! Niet iedereen woont in de buurt van zijn of haar school en dan is het wel zo fijn als je ouders of jijzelf niet hoeven op te draaien voor de hoge kosten. Want van en naar school reizen wordt al snel een dure grap. Naar verwachting gaan nu 100.000 studenten het gratis ov aanvragen en hoeven ze niet meer honderden euro’s uit te geven aan een bus- of treinabonnement, wat sommigen wel 600 tot 700 euro per jaar scheelt. Woehoe! Zo begint de eerste schooldag van het jaar een stuk leuker. 

”Het is een langgekoesterde wens van de studenten en hun ouders. Terecht, want hiermee kunnen mbo’ers een bewustere studiekeuze maken en worden schoolkosten voor ouders beperkt. Dat sluit goed aan bij mijn aanpak gelijke kansen”, aldus minister Jet Bussemaker.

Lees ook:

Bron en bron
Beeld: iStock