Lifestyle

5 redenen om in het buitenland te gaan studeren

redenen-buitenland-studeren

Tegenwoordig lijkt het wel een trend: studeren in het buitenland. Iedereen wil erop uit en weg uit hun geboorteplaats. Ondanks dat dit heel erg leuk en spannend is, zijn er nog vijf andere redenen waarom het goed is om over de grens te studeren.

1. Ontwikkeling

Om te beginnen is een van de redenen om in het buitenland te gaan studeren, natuurlijk je ontwikkeling. Waar kan je beter aan jezelf werken dan in een vreemd land, waar je er helemaal alleen voor staat? Je leert wat verantwoordelijkheid inhoudt en om voor jezelf te zorgen. Wanneer jij weer terug komt van dit avontuur, heb jij een hele nieuwe set aan skills. Van meer zelfvertrouwen tot aan avondeten koken 😉

2. Nieuwe taal

Dankzij Duolingo zijn we tegenwoordig allemaal een derde taal aan het oefenen, maar waarom zou je het via een app doen als je het ook op locatie kan leren? Leer Spaans van de locals, ga gesprekken aan met Italianen of wordt een master in Engels. Als je wil socializen en vrienden maken, dan zul je je wel moeten aanpassen aan de taal van het land. Naar welk land je ook gaat, je komt thuis met een talenknobbel!

4. Nieuwe vrienden maken

Over socializen gesproken, een van de andere redenen is dat je tijdens het studeren in het buitenland binnen no-time nieuwe vrienden maakt. Of dit nu bewoners zijn van het land, of andere uitwisseling studenten. Als je jong bent, raak je snel met mensen aan de praat en je zoekt leeftijdsgenoten op. Maak vrienden op de campus, in de lokale kroeg of tijdens een wandelingetje door de stad. Zo heb je ineens een hele nieuwe contactenlijst erbij.

4. Andere culturen

Door in een ander land te gaan studeren, krijg je daar ook te maken met de cultuur van dat land. Elke bevolking heeft andere normen en waarden en het is goed om je daar eens in te verdiepen. Je kan (los van je lesmateriaal) heel wat leren van deze reis. Door de verschillende levenstijlen krijg je misschien wel een hele andere blik op de wereld of jezelf. In Spanje hebben ze namelijk een heel ander ritme dan in ons kikkerlandje. Wij gaan altijd voor de volle 100% en ervaren vaak stress, terwijl de Spanjaarden tussen de middag even een dutje doen. Siësta!

Lees ook:
Dit zijn de 10 leukste steden als je wil studeren in het buitenland

5. Avontuur

Naast al deze goede redenen om in het buitenland te gaan studeren, is het al om al natuurlijk gewoon één groot avontuur. Het is doodeng om jezelf in het diepe te gooien, maar dat gevoel van spanning is de hele reden waarom je dit moet doen. Trek jezelf volledig uit je comfortzone en beleef zo veel mogelijk mooie en leuke dingen! Enjoy!

Beeld: pinterest