Lifestyle

Leuke dates voor in de zomer

Je hebt in de zomer veel mogelijkheden als het op daten aankomt. Het is veel fijner om buiten te zijn omdat de zon schijnt en de temperaturen daarom meestal hoger zijn! In het park chillen, zwemmen en een markt bezoeken doe je gemakkelijker met een lekker temperatuurtje dan in de vrieskou. Wat zijn leuke dates die je kunt doen in de zomer? Girlscene vertelt het je.

Als je de jongen waarmee je gaat daten niet zo goed kent, is het handig om op een openbare plaats af te spreken. Neem niet zomaar een jongen die je niet kent mee naar huis! Kennen jullie elkaar langer en hebben jullie al vaker met elkaar gedatet, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Wil jij een date plannen, maar ben je even inspiratieloos? Lees dan verder en kijk welke date bij jullie past.

♥ Picknicken
Ga op een mooie zonnige dag met je date naar het park of bos om te picknicken. Neem lekkere hapjes, een kleedje en wat lekkers te drinken en geniet van het zonnetje. Het is meestal goedkoper dan eten bij een lunchroom en je kunt net zo lang blijven zitten als je wilt.

♥ Stranddate
Hoe heerlijk is het om lekker uit te waaien op het strand? Je kunt met je date prima een dagje naar het strand gaan om te zonnen of om lekker wat te drinken bij de strandtent. Je kunt ook romantisch naar de zonsondergang kijken of een stuk lopen langs het water. Genoeg te doen op het strand.

♥ (Rommel)markt
Tijdens de zomer zijn er veel plaatselijke rommelmarkten. Kijk goed op een online agenda en ontdek welke rommelmarkten er bij jou in de buurt zijn. Houdt je date ook van rommelmarkten afstruinen? Neem hem of haar dan mee en wie weten scoren jullie super mooie spullen! Is jouw date gek op lekker eten? Neem hem/haar dan mee naar een foodmarkt. 

♥ Terrasje pakken
Je kunt met mooi weer ook gezellig een terrasje pakken met je date. Zonnebril op, een lekker koud drankje in je hand en gezellig proosten op het goede leven.

♥ Ijsje eten
Ijsjes horen natuurlijk bij de zomer! Heb je in de buurt een goede ijscoman? Nodig je date uit voor een lekker ijsje. Zit je even krap bij kas? Een ijsje doet vast niet al te veel pijn aan je portemonnee.

♥ Sportieve date
Zijn jij en jouw date sportief? Jullie kunnen lekker hardlopen, fietsen, skaten of wat dan ook. Er staan op internet ook genoeg leuke oefeningen die je samen met je date kunt doen.

♥ Pretpark date
Zijn jij en jouw date gek op achtbanen en extreme attracties? In de zomer zijn de meeste attractieparken open tot laat. Het zonnetje maakt jullie dag compleet. Een kaartje voor zo’n park is niet heel goedkoop, dus kijk op internet voor kortingsacties en scoor kaartjes!

♥ Film kijken buiten
Heeft jouw laptop goede wifi-verbinding in je achtertuin? Leg een kleedje met kussens neer, maak lekkere hapjes en drankjes en kijk samen afleveringen van jullie favoriete serie of kij een leuke film. Zwoele zomeravonden zijn het beste.

♥ Zwemmen
Zwemmen met je date kan erg leuk zijn! Vind je het spannend om alleen met hem naar het zwembad te gaan? Trommel dan je vriendinnen op en zorg dat hij een paar vrienden meeneemt. Zo is de druk er een beetje af. Jullie kunnen de hele tijd bij elkaar blijven of elkaar ook nog even apart spreken.

Wat moet je doen als je zenuwachtig bent voor de date? Lees hier tips van meiden van Girlscene forum. Girlscene schreef al eerder over tips tijdens een date. Ben je van tevoren zenuwachtig en weet je niet hoe je het gesprek levend moet houden? De tips vind je hier

Wat is jouw ultieme zomerdate?

Beeld: Thinkstock