Lifestyle

De gouden tip om wespen op afstand te houden

wespen-tips

ARG! Super irritant wanneer jij lekker in de tuin zit met je vriendinnen en er wespen jullie lastig komen vallen. Naast dat ze niet echt een fijn postuur hebben, kan een wespensteek ook nog eens gevaarlijk zijn. Hoe hou je ze zo veel mogelijk op afstand? Lees snel verder, want wij geven je de ideale tips. 

Wat te doen tegen wespen?

Wespen komen steeds meer voor tijdens deze tropische temperaturen. Niet gek, want ze houden van warmte. In de winter zijn ze dan ook gauw weer verdwenen en hoogstwaarschijnlijk overleven ze het seizoen niet eens. Maar ze zijn daarentegen wel nuttig om die irritante muggen en vliegen tegen te gaan. Dat is namelijk hun maaltijd. Alleen, hoe zorg je er nou voor dat ze niet in jouw omgeving komen?

Ideale tips om wespen op afstand te houden

1. Kruidnagel

Wespen hebben liever geen kruidnagel. Zet bijvoorbeeld een schaaltje met kruidnagels op jouw tuintafel en ze komen niet meer in jullie buurt.

2. Azijn

Heel makkelijk, want bijna iedereen heeft dit keukenmiddeltje in huis. Zet een bakje azijn neer en stop er desnoods een beetje kruidnagel in. Wespen kunnen hier namelijk niet tegen. Dit kan ook met een citroen of sinaasappel.

3. Ui

Een schoteltje met gesnipperde ui kan ook aardig helpen. De wespen blijven in ieder geval gegarandeerd uit jouw buurt.

4. Wierook

Wespen houden helemaal niet van rook. Steek één of meerdere stokjes wierook aan.

5. Lavendel

Lavendel is een plant waarvan wespen niet tegen de geur kunnen. Je kan thuis bijvoorbeeld een paar planten in je tuin zetten of desnoods voor je raam zetten.

6. Blijf rustig

We weten dat het moeilijk is om stil te zitten, maar dat is toch echt de beste optie. Bang om je heen slaan gaat echt niet helpen. Daar wordt de wesp alleen maar agressiever van.

Lees ook:
Dit kun je het beste doen als je een wespensteek hebt

7. Parfum

Wespen komen af op zoete luchtjes. Dus die lekkere parfum kan je wel vergeten. Wat ook niet helpt, is haarlak en deodorant. Door de haarlak en de geur worden ze nog bozer.

8. Kleding

Felgekleurde kleding en kleding met vrolijke patroontjes trekken wespen aan. Witte, groene en lichtbruine kleding daarentegen niet.

9. Koffiebonen

De geur van koffiebonen die je aan het verbranden bent, schrikt de wesp af. Kan jij dus toch nog jouw koffie op tafel houden.

Beeld: pinterest