Beauty

De beste beauty trucs voor de winter

Brrrr, het koude weer heeft niet altijd positieve invloed op je looks. Inmiddels moet je er echt aan geloven: de producten die je in de zomer gebruikt zijn op dit moment niet goed genoeg. En dat is niet zo gek, want het weer heeft veel invloed op je huid. Daarnaast is de huid in de winterperiode vaak doffer en verliest het glans, maar gelukkig zijn de volgende beauty trucs perfect om de koude maanden te overleven!

Iedereen weet vast wel dat je goed moet eten, veel water moet drinken en niet te veel in de buurt van de verwarming moet zitten in de winter. Maar dit artikel is vooral gericht op outer beauty en trucs waardoor je alsnog blijft stralen tijdens deze maanden.


Serum

Serum is onmisbaar als het buiten koud is. Het is een soort olie vol goede ingrediënten die je huid een boost geven. Je brengt het aan op een gereinigde huid voordat je een nachtcrème aanbrengt. Wedden dat je de volgende dag met een zijdezachte huid wakker wordt?

Girlscene's Renée gebruikt het liefst serums van Kiehl's. Midnight Recovery Concentrate is een aanrader! Het kost wel €39, maar gelukkig doe je er erg lang mee omdat het een geconcentreerd product is.

Scrub
De truc om een stralende huid te krijgen is door dode huidcellen te verwijderen. En hoewel veel mensen minder waarde hechten aan scrubben tijdens deze tijd van het jaar is het toch een onmisbare stap. Een doffe huid knapt namelijk flink op als je een grove scrub gebruikt. Scrub maximaal één keer per week je lichaam en gezicht onder de douche om de dode huidcellen weg te halen.

In dit artikel lees je hoe je zelf een scrub maakt!

Douchen
Nu we het toch over douchen hebben… Het is heel verleidelijk om extra lang onder de douche te staan om je lichaam op te warmen. En het is nog verleidelijker om de temperatuur iets omhoog te gooien om de kou te compenseren. Maar helaas is die combinatie slecht voor je. Het droogt huid (en haar) uit, dus het is beter om het bij lauwwarm water te houden.

Vloeibare highlighter
Ondanks dat je regelmatig scrubt kan het alsnog zijn dat je huid minder straalt. Dan komt een vloeibare highlighter goed van pas! Meng een druppeltje hiervan met je dagcrème of foundation voor een natuurlijke glow. Dit is trouwens ook perfect voor meiden met een drogere huid, omdat je make-up dan minder cakey en droog oogt. 

Make-up
Houd make-up het liefst licht en glanzend omdat het beter oogt in het licht en er natuurlijker uitziet. Producten waarbij woorden zoals glow, highlight en luminous op het etiket staan zijn je beste vriend. Het grauwe weer is simpelweg minder flatterend dan het warme licht in de zomer, dus daarom is het oké om je huid een handje te helpen met make-up dat de huid oplicht en laat glanzen.

Lip treatment
Vergeet de lippen niet! Koud weer staat zo'n beetje gelijk aan droge en gesprongen lippen. Vaak is een Labello niet genoeg om je mond te verzorgen, dus dat betekent dat er betere producten in je tas moeten belanden. Dikke balsems zijn nu beter dan lippenbalsems in stickvorm. Aanraders zijn Rêve de Miel van Nuxe, Kiehl's Lip Balm #1 en Rosebud Salve. Oh, en vergeet niet om je lippen eens per week te scrubben om ze in tiptop staat te houden.

Wat zijn jouw beste beauty tips voor de winter?

Pin je inspiratie in Pinbook