Lifestyle

MTV EMA 2014: de line-up

JAAA, het is bijna zover! Op 9 november vindt de meest spectaculaire muziekawardshow van het jaar plaats: MTV EMA… En dat allemaal in The Hydro in Glasgow! De beroemdste artiesten ter wereld reizen af naar Schotland om op te treden en om awards uit te reiken of in ontvangst te nemen. Om je helemaal goed voor te bereiden op dit spektakel, hebben wij de line-up voor je op een rijtje gezet. Wie zijn er aanwezig tijdens de MTV EMA 2014? Kijk snel verder!

Wie zullen er aanwezig zijn tijdens MTV EMA 2014? Kijk maar mee:

Calvin Harris

Charli XCX

Kiesza

Royal Blood

Ariana Grande

Andere genomineerden:

Chef’Special

Kensington

Hardwell

Martin Garrix

Mr. Probz

Katy Perry

Pharrell Williams

5 Seconds of Summer

One Direction

Iggy Azalea

Eminem

Sam Smith

Muziekfans kunnen vanaf 16 september tot 8 november stemmen op hun favoriete artiest via mtvema.nl. Zondag 9 november om 21:00 uur is de uitreiking live te volgen op MTV vanuit The Hydro in Glasgow met Nicki Minaj als host. Ozzy Osbourne krijgt tijdens de EMA'S een Global Icon Award. 

Bevestigde optredens zijn tot nu toe: Calvin Harris / Charli XCX / Kiesza / Royal Blood / Ariana Grande / Ed Sheeran. Het is nog niet bekend of de andere artiesten ook een optreden geven, of alleen een prijs uitreiken of in ontvangst nemen.  

De Nederlandse bands en DJ's Chef'Special, Kensington, Hardwell, Martin Garrix en Mr. Probz zijn genomineerd voor de categorie 'Best Dutch Act'. De winnaar hiervan wordt 22 oktober bekend gemaakt in Amsterdam. Afrojack en Hardwell gaan samen de strijd aan in de categorieën 'Best Worldwide' en 'Best Electronic'. 

 

 

 

Heb jij zin in MTV EMA 2014? Wie zou jij graag willen zien? Ga jij zelf ook stemmen en op wie?