Beauty

Dit zijn de 8 beste manieren om je puistjes zo snel mogelijk te laten verdwijnen

Het is ook altijd hetzelfde: net als jij een belangrijke afspraak of misschien wel een date hebt, verschijnt er zo’n dikke puist op je gezicht. Ugh. Herken jij jezelf hierin en wil je snel je puisten verwijderen? Lees dan gauw verder voor de beste manieren om je puist – zo snel mogelijk – te verwijderen.

Puisten verwijderen als een echte pro

1. Niet uitknijpen
Voordat we vertellen over de do’s van je puisten verwijderen, laten we eerst beginnen met de don’ts. Of eigenlijk, don’t. Het is begrijpelijk dat we zo snel mogelijk van onze puistje(s) af willen. Zodra er een geel puntje verschijnt grijpen we meteen de kans om die puist uit te knijpen en op deze manier te verwijderen, maar dit werkt juist averechts. Je kunt er door je puist te hard uit te knijpen littekens aan over houden. Ook kan een puist uitknijpen er voor zorgen dat het vuil van onder je nagels in het wondje terecht komt, waardoor er nog een ontsteking ontstaat. De kans is dan groot dat er nóg een puistje komt, en daar zitten we niet op te wachten, toch?

2. IJsblokje
Een ijsblokje gebruiken is een quick solution. Je kunt om het ijsblokje een schone(!) doek wikkelen en hem tegen de puist aanhouden. Je ziet dan al snel dat de roodheid wegtrekt en je puistje minder dik is. De ontsteking en de zwelling trekken langzaam weg.

3. Zeezout
Zout staat bekent om het doden van bacteriën. Om de puist te laten uitdrogen en verwijderen meng je twee eetlepels water met een eetlepel zeezout. Meng dit in een glas of een klein bakje en smeer het op de puist met een wattenstaafje. Laat dit een nacht intrekken en je ziet waarschijnlijk de volgende dag al resultaat.

puisten verwijderen

4. Honing
Honing werkt anders, maar kan ook zeker helpen bij puisten verwijderen. Honing gaat bacteriën tegen en zorgt ervoor dat je huid hydrateert. Smeer een beetje honing op de puist en laat dit op zijn minst een uur intrekken. Je kunt dit ook de hele nacht laten zitten voor een beter resultaat. Vergeet niet om het als je klaar bent af te spoelen met water.

5. Aloë Vera
Heb je weleens aan Aloë Vera geroken? Het ruikt heerlijk en het helpt ook nog eens goed bij puisten verwijderen. Smeer af en toe eens wat op je puistje en je zult al snel zien dat hij weg trekt. Aloë Vera werkt namelijk ontstekingsremmend en kalmerend. Het zorgt ervoor dat het helingsproces van je huid wordt versneld en hydrateert.

6. Tea tree olie
Dit product wordt vaak verwerkt in bodylotion en crème. Om je puist zo snel mogelijk te verwijderen, kun je beter pure tea tree olie gebruiken. Smeer voor het slapengaan een beetje op je puist en je zult merken dat je puist de volgende dag kleiner en minder rood is. Tada!

7. Blarenpleisters
Dit klinkt misschien heel gek, maar blarenpleisters kunnen degelijk hulp bieden bij puisten verwijderen. Door er voor het slapengaan een in de vorm van je puist te knippen (héél klein dus), die op je puist te plakken en een nacht laat zitten, zul je merken dat het pus van de puist de volgende dag in het pleistertje zit en bijna is verdwenen!

8. Groene primer
Heb je geen tijd om nog een nachtje te wachten? Voor een snelle fix van je puistje helpt het ook om hem te camoufleren met een groene primer. Dit helpt om de roodheid van je puist te camoufleren. Werk het af met een goede kleur foundation of concealer, poeder het af en je bent klaar! Niemand merkt nog op dat jij daar vanochtend nog een puist had zitten.

Tip: zorg er voor dat je gezicht goed is gereinigd voordat je deze manier(en) toepast. Lees hier hoe je je gezicht goed reinigt.

Beeld: iStock