Lifestyle

YouTube Sensatie: Andie van iwantaltitude

Als je groot fan bent van YouTube artiesten ken je haar vast wel, de 17-jarige Australische Andie van het YouTube account iwantaltitude. Met bijna 100.000 subscribers en meer dan 9 miljoen views, is Andie lekker bezig. Ook op de redactie zijn we fan van de Australische scholier.

Bron beeld: Facebook

Het begon allemaal drie jaar geleden, toen de toen nog 14-jarige Andie een video van My Ukulele Song uploadde op YouTube en jaar later had ze 20.000 abonnees en nu twee jaar later, zit ze op bijna 100.000 subscribers. Andie is lekker bezig dus. 

Wat haar zo bijzonder maakt? Ze geeft popnummers moeiteloos haar eigen draai, ze heeft een stem die nog het beste te omschrijven valt als 'Adele meets Colbie Caillat' en ze heeft de afgelopen drie jaar 172 video's geplaatst. Dat betekent dat ze iedere week een video geplaatst heeft, er zijn maar weinig YouTubers die haar dat nadoen. 

Zelf blijft Andie rustig onder alle aandacht, ze weet zelfs niet of ze de muziekbusiness in wil, want ze weet dat het erg moeilijk is om door te breken en wil niet dat anderen bepalen wat voor muziek ze maakt. Na haar middelbare school wil ze graag gaan studeren, psychologie en filosofie, oh en jazzmuziek. 

Goed, tijd om onze favoriete covers van Andie met jullie te delen

Watch on YouTube
Avicii – Wake Me Up
Watch on YouTube
Lorde – Royals (deze video heeft al bijna een miljoen views!)
Watch on YouTube
Miley Cyrus – Wrecking Ball
Watch on YouTube
Beyoncé – Dreams
Watch on YouTube
Ed Sheeran – Give Me Love
Watch on YouTube
Taylor Swift – I Knew You Were Trouble  

Meer Andie:
– Eén van haar favoriete artiesten van dit moment is Ed Sheeran, omdat hij zijn eigen muziek schrijft.
– Meestal heeft ze maar 2 takes nodig om haar video op te nemen. Het is ook wel eens voorgekomen dat het wel 20 keer opnieuw moest, maar meestal heeft ze precies in haar hoofd hoe het moet klinken.
– Andie is 4'10, dat betekent dat ze nog geen 1.50m is!
– De naam iwantaltitude die ze op YouTube gebruikt is eigenlijk de naam van een band die ze een paar jaar geleden met wat vrienden wilde starten, maar hier is nooit wat van gekomen.
– Haar favoriete cover is Sweet Dreams van Beyoncé.

Kende jij Andie al? Je kunt als Andie's video's op YouTube hier bekijken, je kunt haar ook volgen op Facebook.

Bedankt voor de tip J!