Lifestyle

Perfect zomeruitje met de meiden: er bestaat een wijn escape room

wijn-escape-room

Is wijn jouw lievelingsdrankje en drink je weleens een glaasje met vriendinnen? Dan hebben wij een leuke activiteit voor jullie gevonden. Er bestaat namelijk een wijn escape room. Dus wil jij een keer wat anders doen met je vriendinnen dan alleen maar wijntjes drinken op het terras? Dan is dit de perfecte oplossing. Deze wijn escape room moeten jullie de to-dolijst zetten, lees snel verder waar je moet zijn.

Wijn escape room

Ja, je leest het goed, er bestaat een wijn escape room! Voor alle wijnliefhebbers is dit natuurlijk fantastisch nieuws. De escape room van Advino wordt gecombineerd met een wijnproeverij en heet: Wine Gaming. Het concept is: ”jezelf onder dompelen in de wereld van de zeer oude geheime broederschap van Maistres Tasteeurs.”

Het is de bedoeling dat je met een groepje van minimaal vier en maximaal zes personen gaat raden welke wijn er achter elk slot zit. Het zijn maar liefst vijftien verschillende wijnen. Uitkijken dus dat je straks niet te aangeschoten bent om het spel nog te spelen ;-). In het spel moet je aanwijzingen vinden, wijnen testen en wijnen vergelijken. Vragen die kunnen voorkomen zijn: waar komt de wijn vandaan of waar komt de kleur vandaan? Dat wordt van tevoren wel eventjes oefenen, maar grote kans dat jij en je vriendinnen dat vast niet erg vinden.

Watch on YouTube

Met wijn beloond 

Nog meer goed nieuws! Weet jij de code te kraken? Dan krijg je alle wijntjes mee naar huis, maar wel alleen als het raadsel écht is opgelost. De prijs per persoon van ‘Wine Gaming’ daalt met de grootte van de groep. Ben je dus met zijn vieren? Dan betaal je € 37,90 en als je met zes personen gaat ben je € 26,97 kwijt. Kortom, raap al je beste vriendinnen bij elkaar en ga deze geweldige wijn experience aan. O ja, één klein minpuntje: deze wijn escape room is alleen in Parijs. Nog één reden om je spullen te pakken en naar de romantische stad te gaan. Misschien leuk om te combineren met een stedentripje?

Heb je niet zoveel te besteden, maar wil je wel een wijnactiviteit doen samen met je vriendinnen? HEMA verkoopt een doe-het-zelf-pakket waarmee je je eigen wijn kunt maken.