Lifestyle

Deze tips tegen muggen heb jij nodig deze zomerse dagen

Ah, nee he! Het is nog maar net zomer of jij bent alweer helemaal lek geprikt door allemaal muggen. Muggenbeten zijn verschrikkelijk irritant. Ze veroorzaken rode bultjes en jeuken ontzettend. Sommige mensen zijn nou eenmaal aantrekkelijker voor muggen, en als jij bij deze mensen hoort heb je gewoon pech. Gelukkig zijn er wel een aantal tips tegen muggen die je kunnen helpen. Deze tips tegen muggen heb jij nodig deze zomerse dagen.

Tips tegen muggen

Tips tegen muggen → zo min mogelijk water in de buurt
Water trekt muggen aan. Het is dus heel belangrijk dat je zo min mogelijk water in de buurt hebt, om de muggen op afstand te houden. Muggen leggen hun eitjes in water, dus ze zoeken naar plekken waar veel water te vinden is. Een zwembad in je tuin is heel lekker, maar dus niet bevorderlijk wanneer je muggen uit de buurt wilt houden.

Tips tegen muggen → slaap onder een klamboe
Een klamboe houdt muggen s’ nachts bij je uit de buurt. Je hangt de klamboe aan het plafond boven je bed, en het is belangrijk dat de klamboe lang genoeg is. Als de klamboe te kort is om bij de grond te komen, dan kunnen de muggen er gewoon onderdoor vliegen en heb je alsnog muggen in je klamboe. Ook is het belangrijk dat je een klamboe aanschaft die niet al te grote gaten heeft. Klinkt logisch, maar toch zijn er veel klamboes die eigenlijk niet helemaal geschikt zijn om muggen te weren. Check de gaten, dus!
Tips tegen muggen → smeer je in met anti-muggen spray / crème
Je hebt spray en crème om op je muggenbeet te doen wanneer je al gestoken bent, maar je kunt de beet ook voorkomen. Bij de drogist zijn verschillende middelen verkrijgbaar die muggen op afstand houden. Een middel dat goed werkt is DEET. Spray het op je lichaam en je bent ongeveer 10 uur beschermd tegen muggen. 

Tips tegen muggen → elektrische vliegenmepper
Als je een mug ontdekt op je kamer, dan moet je deze wel verwijderen (wil je niet geprikt worden). Een elektrische vliegenmepper is hiervoor een goed hulpmiddel. De elektrische vliegenmepper maakt het makkelijker om de mug te raken dan de normale vliegenmepper. Check je kamer op muggen, verwijder ze, en je kunt een stuk rustiger slapen.

Tips tegen muggen → horren in huis
Tijdens hete zomerdagen gooi je de deuren ‘s avonds graag open, in de hoop dat het binnen minder warm wordt. Op het moment dat jij de deuren en ramen opengooit, is het voor muggen natuurlijk de uitgelezen kans om naar binnen te glippen. Om dit te voorkomen kun je horren laten plaatsen. Je plaatst de horren voor het raam of de deur, waardoor er wel frisse lucht binnenkomt, maar er geen muggen binnen kunnen komen.

En nu maar hopen dat deze tips tegen muggen je kunnen helpen. Als laatste kun je er nog voor proberen te zorgen dat er iemand in de buurt is die aantrekkelijker is voor muggen dan jij. Muggen komen namelijk af op geurstoffen, en die zijn bij iedereen anders ;-).

Bron: milieucentraal.nl, eenvandaag.nl | Beeld: iStock