Lifestyle

Deze 8 onlogische dingen vergeet je vaak schoon te maken

vergeten-schoonmaken

Soms is het gewoon nodig om je huis en spullen van een grondige schoonmaak te voorzien. Hoe graag je liever een Netflix-serie kijkt of online gaat shoppen, is het ook fijn om een schoon huis te hebben. Als je dan denkt alles gehad te hebben, zijn er ook nog items die je onbewust overslaat. Vergeet jij dit ook altijd schoon te maken? Check het hier.

1. Oordopjes

Iets wat we bijna elke dag gebruiken, maar altijd vergeten schoon te maken. Volgens Apple moet je je oortjes minimaal één keer per week schoonmaken. Helaas doet bijna niemand dit. Zo maak je ze het beste schoon.

2. Afzuigkap

Hij hangt daar altijd zo onopvallend, dat je hier helemaal niet op let. Toch is heeft deze regelmatig een wasbeurt nodig. Haal de roosters uit de afzuigkap en leg ze in de gootsteen. Strooi er bakpoeder overheen en daarna het afwasmiddel. Zet vervolgens de hete kraan aan. Zorg dat de roosters onder komen te staan en laat dit zo tien minuten intrekken. Daarna pak je de afwasborstel en borstel het overige vet en vuil eraf.

3. Deurklinken en andere handvatten

Het is vooral in deze tijd belangrijk om alle items waar jij je hand aan vasthoudt, grondig schoon te maken. Dit is een bron van bacteriën en dat wil je nu niet met je handen aanraken.

4. Fotolijsten

Ze staan altijd als decoratie in ons huis of hangen aan de muur, maar de meeste mensen vergeten de bovenkant ook schoon te maken. Stof trekt hier heel makkelijk naartoe en de kans is groot dat er binnen no-time een dikke laag stof op ligt. Ook het glas van de lijst wordt snel stoffig. Tijd om daar even een doekje overheen te halen dus.

5. Prullenbak

Als het goed is leeg jij regelmatig de prullenbak, maar vergeet dat er soms eten naast kan vallen en dat dit vervolgens aankoekt. Inspecteer daarom je prullenbak wat vaker en voorkom dat dit gebeurt, want het opruimen van etensresten, die nog nét geen eigen leven leiden, is het laatste wat je wil.

6. Hoeken van het plafond

Bijna elk huis heeft last van ongewenste huisdieren, waaronder spinnen. Ze decoreren ongevraagd de hoeken van jouw plafond en laten je schrikken door zomaar ergens uit te komen klimmen. Spinnenwebben kan je makkelijk weghalen met een stofzuiger of een ouderwetse plumeau.

Lees ook:
Bah! Dit lichaamsdeel maken we blijkbaar allemaal te weinig schoon

7. Afstandsbediening

Net als het scherm van je telefoon en iPad, is je afstandsbediening hét centrum van bacteriën. Terwijl jij een Netflix-film uit zit te zoeken, krioelen er duizenden bacteriën je vingers op. Zorg er daarom voor dat je deze regelmatig schoonmaakt, zodat jij in alle rust kan zappen.

8. Toetsenbord

Jij bent zeker niet de enige die ongestoord zit te eten boven zijn computer. Helaas vallen er hierdoor wel ontzettend veel kruimels tussen jouw toetsen en dit maakt zichzelf helaas niet schoon. Pak een wattenstaafje, maak deze nat met water en haal deze langs je toetsenbord. De kans is groot dat er een smerige laag uitkomt. Bah!

Beeld: pinterest