Lifestyle

Dingen die iedereen die in de horeca werkt wel herkent

horeca

Work work work. Als je in de horeca werkt zal je deze dingen gegarandeerd herkennen. Dingen zoals gasten die zomaar de drank van jouw dienblad afpakken of dat je het lastig vindt om werk en privé te scheiden en thuis in de keuken ACHTER schreeuwt tegen je moeder. Vooral nummer dertien is vervelend. Enjoy!

1. Geen weekend

Weekend, wat is dat? Het weekend staat vaak volgepland met je werk. Je ziet op Snapchat je vriendinnen en lekker aan het drinken zijn, omdat ze uit zijn en jij zit eindelijk na acht uur werken om 03.00 uur ’s nachts je naborrel op te drinken om vervolgens naar huis te gaan en je bed in te duiken. Broken!

2. Bestellingen dromen

Als je dan eindelijk in bed ligt, bedenk je je ineens iets. Shit! Ik moest nog mayonaise brengen naar tafel acht! Je hebt dit zo vaak. Dat je voeten pijn doen van het lopen vergeet je even want er schiet ineens te binnen dat je bent vergeten om een extra lepel te brengen naar die meneer met de snor op tafel één.

3. ACHTER!

Je moeder zal zich wel kapot schrikken als je in de keuken ineens achter haar loopt en het woordje achter begint te roepen. Why? Het is een algemeen begrip in de horeca om te laten weten dat je achter iemand langsloopt.

4. Fooi

Dit is altijd een fijn moment. Money, money, money. Omdat je de afgelopen maand zo je best hebt gedaan en veel hebt gewerkt heb je nog een leuk extraatje bovenop je loon. That’s one of the reasons we like to work in the restaurants! Overigens is die fooi weer snel op, aangezien je op je vrije dag zelf het terras op duikt en het uitgeeft aan drankjes en hapjes :-).

5. Spieren

Geloof het of niet maar één van je armen zal waarschijnlijk gespierder zijn. Dat komt natuurlijk door het bladlopen!

6. Contant betalen

Als gasten contant willen betalen is dat vaak geen probleem. Maar wat is het vervelend als een gast voor een kop koffie van 2,70 euro met 100 euro wil betalen. Sorry?

7. Vreemde mensen herkennen

Gasten die vaak bij jou op het werk iets komen drinken of eten zullen je buiten het werk ook herkennen. LOL. Als je een keer door de stad loopt in de buurt van je werk, zul je vreemde mensen je naam ineens roepen. Huh, ik?

8. Koffie om 01.00

Je hebt net het koffiezetapparaat gereinigd en dan komt de groep van een kortpittige tante nog even een rondje cappuccino’s bestellen. For real?!

9. Pauze, wat is dat?

Je moet geluk hebben als je een halfuurtje lekker kan genieten van je maaltijd. But we think it won’t happen. Op het moment dat jij aan je lekkere eten wil beginnen, komt er net een groep mannen binnen die om de vijf minuten pils verwachten. Daar gaat je warme maaltje.

10. Zogenaamde behulpzaamheid

Sommige gasten denken dat ze behulpzaam zijn en je helpen door afval in de glazen te proppen en de borden op de onhandigste manier ever op te stapelen. Ja, thanks..

Lees ook:
Herkenbaar! Déze irritante uitspraken hoor jij sowieso als je geen alcohol drinkt

11.   Vrienden die langskomen

Mega gezellig dat je vrienden en vriendinnen langskomen, maar ze verwachten vervolgens dat je de hele avond bij ze blijft staan. Uhh, I’m working? Sorry, volgende keer! Nu kom je alleen even het drinken en eten brengen.

12. Glas droppen

Wanneer je per ongeluk een bord of een glas laat vallen zal je de hele bar horen roepen: HEEEEEEUJJJ, JA GRIEKSE PARTY! Sorry, maar kun jij met acht borden en een blad vol met glazen lopen? Try it..

13. Aardig blijven

Bij de winkels is het altijd ‘de klant is koning’ maar in de horeca gaat daar nog wel een stapje bovenop. Als de gast iets vindt of zegt waar hij of zij het niet mee eens is, dan is het zo. Ga niet in discussie, omdat dat een hoop gedoe kan schelen.

14. Drukste moment gaat alles verkeerd

De hele dag als het rustig is gaat het goed en als de piek aanbreekt stormt ineens iedereen binnen. Het is ook heel fijn als de tap leeg is halverwege het bierglas.

Beeld: pinterest