Lifestyle

Hoe kun je aankomen op een gezonde manier?

Vrouwen staan erom bekend dat ze altijd maar aan de lijn zijn. Voor veel mensen is het een droom om een paar kilo te verliezen. Maar dit geldt lang niet voor iedereen, sommige meiden zouden juist erg graag wat willen aankomen. Dat is moeilijker dan je denkt! En om nou elke dag patat en cheeseburgers te eten… Dat is wat ons betreft niet de juiste manier om aan te komen. Hoe het dan wel moet? Dat lees je hier. 

1. Eet om de drie tot vijf uur
Je lichaam heeft altijd energie nodig, je moet het zien als een motor die altijd aan is (je hart klopt altijd, je bloed pompt altijd en je hersens  en spieren gebruik je ook altijd). Als je een maaltijd skipt, dan mist je lichaam energie die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het resultaat? Je lichaam gaat energie halen uit je reserves, bijvoorbeeld je spiermassa. Dat is niet goed als je wil aankomen! De beste manier om te voorkomen dat je afvalt en spieren verliest is om regelmatig te eten. Het klinkt heel logisch, maar veel mensen claimen dat ze 'altijd eten' terwijl het in de praktijk wel meevalt. Het is aan te raden om een eetdagboek bij te houden met wat en wanneer je eet, zo heb je pas echt goed zicht op je eetpatroon. 

Vergeet jij steeds om te eten? Zet dan om de drie uur een wekker die je eraan herrinert om te eten. 



Bron

2. Eet gevarieerd
Gevarieerd eten is ook heel belangrijk. Streef ernaar om uit tenminste drie voedselgroepen te eten. Eet bijvoorbeeld een sneetje volkoren brood met daarop boter, plakjes banaan en drink daarbij een glas melk (of soja- of amandelmelk). Door gevarieerd te eten krijgt je lichaam genoeg voedingsstoffen binnen om de dag door te komen. 

3. Eet 200 calorieën meer 
Als je aan wil komen, dan is het aan te raden om iets meer te eten dan je nu al doet. Om te beginnen kun je 200 calorieën meer eten. Dat betekent niet dat je nu meteen naar MacDonalds moet sprinten voor een McKroket om maar snel meer calorieën binnen te krijgen. Wat moet je dan wel eten? Dat bespreken we in het volgende punt. 

4. Eet voedselrijk eten
De beste manier om extra voeding binnen te krijgen zonder grote hoeveelheden of junkfood te hoeven eten, is om voor voedselrijk eten te kiezen. Voedselrijk betekent eten met veel koolhydraten, eiwitten of gezonde vetten. Denk aan:
– Avocado
– Pindakaas 
– Gedroogd fruit (zonder toegevoegde suiker)
– Havermout
– Hüttekase 
– Gerookte kip

Lukt het je echt niet om meer te eten? Dan kun je altijd een smoothie maken (kies wat fruit en mix dat met sojamelk of water). Kijk hier voor een paar smoothierecepten. 


Bron

5. Eet een gezonde snack voor het slapengaan
Als we slapen, dan herstelt ons lichaam. Daar is natuurlijk energie voor nodig. Als je voor het slapengaan nog een gezonde snack eet (bijvoorbeeld een broodje met pindakaas of een appel met pindakaas), dan heeft je lichaam in ieder geval voldoende energie voor het herstel en zullen er geen reserves gebruikt worden. 

6. Sporten
Sporten is echt een must als je wil aankomen. Als je veel (en regelmatig) sport, dan krijg je spieren en die wegen veel. Bovendien word je dan wat 'breder' en dat kan ook gunstig zijn als je niet zo dun wil ogen. Wij hebben genoeg artikelen geschreven over sport, klik hier voor een overzicht en voor oefeningen. 

Wil jij ook een beetje aankomen? Welke tip ga jij gebruiken? Of heb je zelf nog een tip? 

Bron: nutrition, shape, medicinenet