Lifestyle

Als je déze dingen in huis hebt, dan ben je officieel een huismus

huismus

De een houdt ervan om altijd onder de mensen zijn, terwijl de ander het liefst met een lekker dekentje op de bank kruipt. Dat je soms liever thuis bent, betekent niet gelijk dat je geen sociaal leven hebt. Soms is het gewoon lekker om je even terug te trekken en daar is helemaal niks mis mee.

1. Een deken voor op de bank

Wanneer jij weer eens een nieuwe aflevering van je favo-serie start, kan je dekentje niet ontbreken. Op de bank zitten is gewoon zoveel fijner met een lekkere zachte deken.

2. Een badjas

Na het douchen, na het opstaan of gewoon na het thuiskomen: een badjas is het perfecte kledingstuk om thuis te dragen. Het is een soort van fleecedeken, maar dan met mouwen. Heerlijk!

3. Een kruik

Vooral als het de tijd van de maand is, is je kruik onmisbaar. Maar eigenlijk ook als het niet de tijd van de maand is. Een kruik is ook lekker voor als je even tot rust wilt komen en om mee te nemen naar bed.

4. Een handdoek speciaal voor het drogen van je haar

Het is geen normale handdoek, maar een handdoek speciaal voor het drogen van je haar: een haarhanddoek. Jij hebt ‘m sowieso thuis, want hij valt veel minder snel van je hoofd dan een normale handdoek.

5. Slippers

Je hebt slipper-mensen en sokken-mensen. Jij hebt een paar slippers op een vaste plek in huis liggen, zodat je bij thuiskomst gelijk je schoenen in kunt ruilen. Lekker met slippers de dag door.

6. Een eigen mok

Het maakt niet uit hoeveel mokken er in de kast staan, jij gebruikt alleen je eigen mok. Iedereen in huis weet dat het jouw mok is, dus niemand gebruikt ‘m zomaar. Je maakt zelfs je mok schoon als ‘ie vies is, zodat je geen andere mok hoeft te gebruiken.

7. Een huispak

Als jij thuiskomt trek je per direct je bh uit en wurm je je in een onesie, een pyjama of een huispak. Je hebt een lade in je kast vol met ‘comfy kleding’, zodat je altijd een lekkere outfit hebt om thuis aan te trekken.

8. Een extra deken voor op het bed

Een extra fleecedeken maakt alles gewoon extra comfy. Meer kunnen we er niet over kwijt, that’s it.

9. Een slaapmasker

Om helemaal tot rust te komen zet jij even je slaapmaskertje op. Hoef je niet eens meer het licht uit te doen, ideaal.

10. Oordopjes

Met meerdere mensen in één huis wonen kan soms ontzettend irritant zijn. Je broertje die zijn tv te hard heeft staan, of je moeder die keihard aan het zingen is in de keuken: erg irritant. De oplossing is een paar oordopjes.

11. Fairy ligths

Om je kamer extra insta-proof en gezellig te maken heb je waarschijnlijk minimaal één strook van fairy lights toe te voegen. Als je zo veel thuis bent is het wel leuk om alles net wat gezelliger te maken.

12. Een thermoskan

 Thee is heerlijk, maar het is ontzettend vervelend om steeds weer naar de keuken te lopen om je glas bij te vullen. Als jij een middagje tv zit te kijken, heb jij altijd een thermoskan in de buurt staan. Scheelt weer wat loopwerk.

13. Dikke sokken

Koude voeten, wie heeft er geen hekel aan? Om koude voeten te voorkomen heb jij een aantal dikke, zachte sokken in de kast liggen. Bij thuiskomst is het eerste wat jij doet je schoenen omruilen voor comfy sokken. Een echte huismus ben jij.

14. Een huisplant (die leeft)

Een beetje natuur in huis kan geen kwaad, dus daarom heb jij minimaal één huisplant in de kamer staan. Pluspuntje: hij blijft lang leven want je bent vaak genoeg thuis om ‘m water te geven.

15. Een Netflix-account

Natuurlijk besteed je niet al je tijd in huis aan onproductieve dingen, maar hier en daar een aflevering of een film kan geen kwaad. Daarom heb jij een abonnement op minimaal één streamingdienst.

Beeld: @lojsanwallin