Lifestyle

Wait what? We spelen UNO al ons hele leven verkeerd!

uno-spelregels

UNO, hét spel dat iedereen kent en met veel plezier speelt op familieverjaardagen of avondjes met vrienden. Maar het schijnt dus dat we de regels een heel stuk minder goed kennen dan we denken. Volgens het bedrijf spelen we UNO ons hele leven al verkeerd!

Verkeerde regels

Je kent het wel, je bent een gezellig potje UNO aan het spelen en je degene voor jouw legt de ‘+2’ kaart op. Dit betekent dat je nu twee extra kaarten moet pakken en dus minder snel uit bent. Maar wat die persoon niet weet, is dat jij een troef in handen hebt! Namelijk ook een ‘+2’ kaart. Deze leg je op en je geeft de kaarten (plus nóg twee pakken) door aan de volgende speler. Gelukkig had je die nog achter de hand!

Maar het bedrijf UNO is het hier niet helemaal mee eens. Dit zou dus helemaal niet mogen! Dit is iets dat we als spelers massaal zelf hebben bedacht. Het staat nergens in de spelregels en zorgt ook nog eens voor ruzie aan de spelletjes tafel. De makers van UNO maken het geven duidelijkheid op Twitter.

View post on Twitter

Twitter is boos

Zo kwamen wij (en nog héél veel andere spelers) er dus achter dat we UNO al heel ons leven verkeerd spelen. Wanneer iemand de +2-kaart oplegt, moet de eerstvolgende speler twee kaarten pakken en een beurt wachten. Niet alleen wij waren hier van geshockt, maar ook mensen op Twitter hadden hier wel wat van te zeggen.

“Mijn leven is een leugen”, reageert iemand onder de Tweet van het ‘management’. Met wel bijna 6.000 retweets laten heel wat mensen hun verwarring horen.

View post on Twitter

View post on Twitter

Nóg meer fouten

Misschien heb je ondertussen wel genoeg gehoord en wil je het gewoon blijven spelen zoals je het gewend bent, maar we zijn tot nog een ontdekking gekomen. Alle andere actiekaarten die in het spel zitten, mogen óók niet op elkaar gebruik worden! Zoals de ‘beurt-overslaan’ en ‘reverse’-kaart mogen niet direct na elkaar gespeeld worden én moet dus een beurt tussen zitten. Mhh, boring! Wij raden aan om het gewoon zo te spelen als dat je altijd al deed 😉

Beeld: pinterest