Lifestyle

Nooit meer traanogen met deze simpele TikTok-hack

traanogen-tiktok-hack

Dankzij TikTok hebben we weer een geweldige hack voor jullie klaarliggen. Door hooikoorts, koud of wind kan je last krijgen van traanogen. So annoying! Maar niet voor lang meer. Met dit simpele trucje houd jij het droog op de fiets en gaat je eyeliner nergens naar toe.

Last van traanogen

Zo herkenbaar en zóooo vervelend. Last hebben van traanogen is niet alleen een naar gevoel, maar het verpest ook nog eens je make-up. Traanogen kan je krijgen door verschillende dingen. Denk aan hooikoorts, snijdende wind op de fiets of omdat je wat gevoeligere ogen hebt dan anderen. Wat de reden ook is, het blijft een frustrerend dingetje. Net een half uur in de badkamer gestaan om je mascara en eyeliner zo perfect mogelijk te krijgen? Vergeet het maar, want je traanogen laten alles binnen no-time uitlopen. Dan probeer je het weg te deppen met je vingers of het uiteinde van je mouw. Helaas helpt dit niet veel en is de helft van je make-up toch al verknald. Hoewel een waterdichte mascara je al een heel eind brengt, gaat er nu een hack rond op TikTok waardoor je nooit meer last zal krijgen van traanogen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen! We leggen jullie uit hoe het zit.

Beste lifehack ooit

Als we de beauty-goeroes van TikTok mogen geloven, kan je gedag zeggen tegen je traanogen met deze hack. En het bijzondere is, je hebt er maar één product voor nodig. Een pot vaseline moet het life changing ingrediënt zijn om traanogen tegen te gaan. Of je nu met windkracht 8 op de fiets zit of naar de bus loopt in een storm, het zou al je tranen tegen moeten houden. Zo werkt het: Smeer een klein beetje vaseline bij de binnenste- en buitenste hoeken van beide ogen. Om je make-up niet aan te tasten, kan je de vaseline het beste met een wattenstaafje aanbrengen. Easy, right? 

Wij kunnen het bijna niet geloven, maar volgens de TikTokkers is dit de beste lifehack in tijden. Alleen is niet iedereen even enthousiast…

View post on TikTok

Antwoord op zorgen

Veel mensen spreken hun zorgen uit rondom deze hack. Ze zijn bang voor ontstekingen, gerstekorrels en vervelende huidproblemen. Maar als we dokter Vicki Chan mogen geloven, is er niks om je zorgen over te maken.

Zelf had ze nog nooit van deze truc gehoord en ze is overdonderd met deze techniek. Maar ze begrijpt helemaal waarom dit goed zou werken en overweegt het zelfs om aan haar patiënten voor te stellen. Ze legt uit dat de vaseline werkt als een soort muurtje tegen je tranen en in theorie niet veel kwaad kan. Wel moet je er goed op letten dat je de vaseline niet ín je ooghoeken smeert, maar op de huid zelf. Gebruik dus niet te veel en houd je ogen volledig schoon.

View post on TikTok

Beeld: pexels