Lifestyle

7 dingen die je moet je doen voor Koningsnacht om de volgende dag fris en fruitig te zijn

Yay, onze koning is alweer bijna jarig en dat moet gevierd worden! We pakken dit goed aan, want naast de dag zelf vieren we ook de nacht. We (althans, 18+-ers) drinken een drankje en doen een dansje, maar na deze slopende uren verlangen we toch echt wel naar ons bedje. Om ervoor te zorgen dat jij meteen je bed in kunt en optimaal kunt uitbrakken moet je een paar dingen doen. Deze dingen moet je doen voor je de Koningsnacht ingaat!

Dit artikel is voor meiden van 18+.

Wil je ook de anti-kater tips lezen voor Koningsdag 2019? Lees dan hier het artikel.

♥ Zorg dat je wat snaaien in huis hebt
Na al dat gefeest heb je wel trek gekregen in wat eten. Zorg er dus voor dat je wat eten in huis hebt, en het liefst iets wat suiker bevat. Een effect van alcohol is dat je lichaam weinig energie aanmaakt. Je lichaam heeft dus tijdens je slaap erg zwaar. Door iets te eten met suiker help je je lichaam en wordt de suiker omgezet in energie. Door dit te doen voel jij je in de ochtend een stuk lekkerder.

♥ Leg je pyjama alvast klaar op je bed
Na een hele nacht/dag feesten heb je echt geen zin meer om je pyjama te zoeken die je de vorige ochtend ergens neer hebt gegooid. Wees dus voorbereid en leg je nachtkleding alvast klaar. Dit geldt trouwens ook voor de oplader van je telefoon. 

♥ Zet een emmer naast je bed
Hou drekening met de worst case scenario. We hopen natuurlijk dat een emmer niet nodig is, maar wanneer jij je heel erg beroerd voelt is een emmer naast je bed wel fijn. Mocht jij de alcohol niet binnen kunnen houden is hij je beste vriend ooit en ben je blij dat hij naast je staat. 

♥ Zet een flesje water naast je bed
Na het nuttigen van wat alcoholische drankjes snakt je lichaam naar vocht. Dit komt omdat alcohol ervoor zorgt dat je lichaam minder vocht vasthoudt. Dat is dan ook de reden dat je super veel dorst hebt de volgende dag.


♥ Zorg voor een anti-katerontbijt
Haal alvast eten voor de volgende dag in huis. Wanneer jij brak bent heb je echt geen zin om nog naar de supermarkt te fietsen voor een anti-katerontbijtje.

♥ Leg wat aspirines klaar
Je kunt beter geen aspirine nemen voor het slapen gaan, maar leg hem vast klaar voor de volgende dag. Je hebt geen zin om met barstende koppijn te moeten zoeken naar je laatste aspirines.

♥ Zoek een leuke film of serie uit
Vier jij alleen Koningsnacht of lig je de dag na Koningsdag brak in je bed? Meestal heb je nergens zin in als je een kater hebt. Daarom is niets beter dan uitbrakken met een goede film of serie. Hoe fijn is het als je niet meer hoeft te zoeken naar een film of serie die je leuk lijkt?

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron