Lifestyle

Science says: een dagje strand maakt je creatiever én gelukkiger

Een dagje zonnen op het strand met heel veel koude drankjes en lekkere hapjes. We verlangen er enorm naar en wist je al dat zo’n dagje strand ook nog mega goed voor je is? Uit onderzoek blijkt namelijk dat het je mentale gezondheid een enorme boost geeft en dat is natuurlijk wat je wil. Vamos á la playa! 

Een dagje strand maakt je creatiever én gelukkiger 
 

Een dagje naar het strand is natuurlijk mega gezellig en uit onderzoek blijkt nu dat het ook nog eens ontzettend goed voor je mentale gezondheid is. Zo kan bijvoorbeeld alleen het geluid van de klotsende golven er al voor zorgen dat je je meteen een stuk rustiger voelt. Dit geluid vermindert namelijk de kans op depressieve gevoelens en zorgt er juist voor dat je helder kunt nadenken. Ideaal dus! Maar er is meer, want de blauwe lucht en de Noordzee zorgen er ook voor dat je een stuk sneller met nieuwe ideeën komt. Je brein krijgt op het strand namelijk alle tijd om creatief na te denken, zonder dat het snel overprikkelt wordt. Als kers op de taart verandert zo’n strand bezoekje ook jouw kijk op de wereld. Want door een wandeling over het strand krijg je onbewust in de gaten dat er dingen op de wereld groter zijn dan jijzelf. Jeetje, wist jij al dat zo’n strand bezoekje echt wonderen doet? 

Nog niet genoeg tot rust gekomen? 

Nog niet genoeg tot rust gekomen op het strand? Dan is het een goed idee om even het water in te duiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je nog meer tot rust komt als je je mentaal vermoeid voelt, maar ook wanneer je net iets te veel hebt gewerkt. Alleen moet je dat koude water van de Noordzee en al dat zand tussen je tenen even voor lief nemen. Maar je moet er wat voor over hebben om tot rust te komen, right? Op naar het strand, dus meiden! Staan de cocktails al koud?