Travel

Ben jij de kou zat? dit zijn de leukste vakantiebestemmingen voor aankomende zomer

Het is eindelijk januari en dat betekent dat de zomervakantie steeds dichterbij komt. Wij laten je alvast warm lopen, want dit zijn de allerleukste vakantiebestemmingen voor aankomende zomer waar je echt naar toe wilt! 

Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen voor aankomende zomer

Even niet bezig zijn met alle maatregelen en alvast wegdromen dat je aankomende zomer naar een prachtige bestemming kunt afreizen is wat iedereen doet in januari. Maar welke bestemming kies je dit jaar? Best een opgave, maar wij hebben een aantal mega leuke bestemmingen voor jou op een rijtje gezet!  

Cultuur snuiven in Kreta

Kreta is een bekende vakantiebestemming onder de Nederlanders en dat komt vooral door het drankparadijs Chersonissos dat op het eiland te vinden is. Maar op Kreta is nog veel meer te doen en te zien naast Chersonissos. Zo kun je verschillende toffe waterparken bezoeken en kun je een kijkje nemen in de geboortestad van de Griekse God Zeus. Volgens de bewoners van Kreta hield zijn moeder Zeus namelijk verborgen in de Diktigrot en hier is volgens archeologen dan ook een beeldje van Zeus gevonden. Best bijzonder right? En een dagje cultuur mag dan ook zeker niet ontbreken! 

View post on Instagram
 

De Samariakloof

Mocht je van de avontuurlijke dingen zijn dan moet je op Kreta ook echt de Samariakloof lopen, dit is namelijk de smalste kloof ter wereld en is echt prachtig. Dus zorg dat je goede schoenen, een praktische outfit en een flesje water bij je hebt, want een tocht van 16 kilometer langs de rotswanden op je slippers lopen is niet zo een goed idee. Oh ja; en maak je vooral niet te druk over de afstand hè, door het prachtige uitzicht heb je namelijk niet eens het idee dat je al zo een tijd aan het lopen bent! 

View post on Instagram
 

Genieten in Slovenië

Slovenië is niet een land waar je snel aan zou denken als je op zomervakantie gaat, maar dat is zonde. Slovenië is namelijk een prachtig land met natuur waar je u tegen zegt. Zo zou je bijvoorbeeld één van de prachtige havensteden als Koper en Piran kunnen bezoeken waar je  op het strand kunt vertoeven en veel van de hippe terrasjes kunnen pakken. Maar je zou ook de natuur in kunnen duiken en naar het noorden van Slovenië kunnen afreizen. Hier kun je namelijk de Vintgarkloof vinden, en dit is echt een adembenemend uitzicht. Oh ja, mocht je deze kloof willen bezoeken is het vooral een aanrader om ‘s ochtends vroeg te gaan… 

View post on Instagram
 

Het meer van Bled

Als je toch in het noorden van Slovenië bent kun je meteen een bezoekje brengen aan het meer van Bled. Dit is een prachtig meer, waarbij je met bootjes naar het kerkje in het midden van het meer kunt gaan. Dit is niet het enige; in Bled zijn ook rodelbanen, kastelen en mooie bergen. Dus twijfel niet en maak dit jaar een reis naar Slovenië! 

 

View post on Instagram
 

De belgische Ardennen

Mocht je liever iets dichter bij huis blijven dan zijn de Belgische Ardennen ook een prachtige bestemming voor aankomende zomer. Hier is het stadje La Roche-en-Ardenne dan ook een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders door het charmante centrum, het bijzondere kasteel en natuurlijk de prachtige natuur die de Ardennen te bieden heeft. Maar dat is niet het enige, want de Ardennen zijn ook een paradijs onder de sporters, hier kun je namelijk kanoën, mountainbiken en ziplinen. Kortom; dit is niet een vakantie om aan het strand te liggen, maar vooral om je wandelschoenen mee te nemen.  

View post on Instagram
 

 

Het Italiaanse Toscane

Italië is altijd een goed idee en dan vooral de Italiaanse regio Toscane waar je de meest prachtige bezienswaardigheden kunt vinden. Zo kun je een foute foto bij de toren van Pisa maken en kun je genieten van de prachtige architectuur. En natuurlijk de leuke winkels die de stad Florence te bieden heeft. Kortom; la dolce vita met heel veel schepijs, right?  

View post on Instagram
 

Prachtig uitzicht over Florence 

Iets wat niet veel mensen weten is dat je voor een perfect uitzicht over Florence het beste Piazzale Michelangelo kunt bezoeken. Dit ligt op een heuvel en hier kun je echt de hele stad zien. Daarnaast kun je hier ook genieten van een drankje na deze steile klim wat je natuurlijk wel verdiend hebt! Spring van de bank en begin met googelen, want misschien wordt Toscane wel jullie volgende vakantiebestemming! 

View post on Instagram
 

 

Lees ook: 

Dit zijn de meest zieke luxe vakantiebestemmingen waar jij absoluut heen wil

Vlammen met die kaart: dit zijn de duurste hotelkamers ter wereld

 

Must reads 👀