Vlammen met die kaart: dit zijn de duurste hotelkamers ter wereld

Travel door Noa

Een nacht in een hotel slapen voelt als de ultieme luxe. Je kingsize bed word elke dag voor je opgemaakt en roomservice is ook niet verkeerd. Voor een nachtje weg betaal je meestal niet de hoofdprijs, maar bij deze hotels ben je wel wat meer kwijt dan een paar tientjes.

De duurste hotelkamers ter wereld

1. President Wilson, Geneve

De eerste hotelkamer in het rijtje kan je vinden in het President Wilson Hotel in het Zwitserse Genéve. Je hebt een prachtig uitzicht op het het meer van Genéve, de Alpen en de Mont Blanc! Verder is het van alle luxe voorzien en van de drie restaurants die het hotel heeft, is er één met een Michelin ster bekroond. De duurste kamer in dit hotel is de Royal Penthouse Suite. Deze kamer is de grootste suite van heel Europa. In de 1680 m2 suite zitten twaalf slaapkamers, twaalf badkamers met twee bubbelbaden, een sauna, een mega terras, hottub, privé lift en inloopkast. Als dat nog niet genoeg was krijg 24 uur per dag een persoonlijke assistent, butler en zelfs een chef. En dat voor maar 70,000 euro per nacht!

2. The Palms, Las Vegas

Het Palm hotel in Las Vegas bied The Empathy Suite aan voor 100,000 dollar per nacht, met een minimaal verblijf van twee nachten. De suite heeft wel 9000 m2 aan oppervlakte en dus zes keer zo groot als de suite hierboven. De Empathy Suite heeft twee slaapkamers en twee badkamers. Heh? We zijn nog niet klaar. De suite is namelijk ook voorzien van een prive zwembad met bizar uitzicht, een bar voor wel dertien personen, en een exclusieve lounge waar je wel vijftig mensen kwijt kan. Ook krijg je een auto met chauffeur, butler service en als kers op de taart krijg je 10,000 dollar om uit te geven in het casino. Kan je misschien de kamer terug verdienen ;)

3. Burj Al Arab, Dubai

Het is een van de weinige hotels dat maar liefst 7 sterren heeft en een onbetaalbare suite kan dus niet ontbreken. In het Burj Al Arab hotel in Dubai kan je de Royal Suite voor 25,000 euro per nacht boeken. Deze hotelsuite met 750 m2 heeft twee verdiepingen met uitzicht op de Palm Jumeirah. De suite heeft een koninglijke uitstraling en aan goud is er geen gebrek. Je krijgt zelfs een iPad van echt goud om te gebruiken. Verder is deze suite voorzien van een eigen lounge, dinerzaal, bibiotheek spa en het roterende bed heeft wel zeventien verschillende kussens. Nu vraag je je natuurlijk af wie er zo gek is om hier te slapen: Justin Bieber heeft de nacht er gespendeerd.  

4. Hotel Plaza Athénée, Parijs

Dat aan een weekendje Parijs een prijskaartje hangt is geen verrassing. De mooiste en duurste dingen van de wereld kun je namelijk hier vinden. En ook deze hotelkamer die maar liefst 28,000 euro per nacht kost. Wat je voor dit bedrag krijgt? Natuurlijk het aller beste uitzicht van heel Parijs: de Eifeltoren. Maar ook heb 24 uur per dag een assistent tot je beschikking, een mega mooie keuken met privé kok en natuurlijk is de slaapkamer van alle gewenste voorzieningen voorzien. 

5. The Mark hotel, New York City

Het penthouse in The Mark hotel is de grootste suite van de Verenigde Staten. Het heeft een oppervlakte van 2500 m2 en je betaald 65.000 euro per nacht. Deze suite is twee verdiepingen hoog en je kunt er vijf slaapkamers en zes badkamers vinden. Verder heeft het verschillende zitruimtes, lounges en leeskamers. Het heeft een eigen gastenverblijf, gym, spa, jacuzzi en een mega balkon dat uitzicht heeft over New York en Central Park. Een mega vette gadget van deze kamer is dat je met een knop de kamer kan transformeren tot balzaal. Alsof het nog niet luxe genoeg was!

6. Lovers Deep Submarine

De laatste hotel kamer van dit rijtje is niet alleen mega expensive, de locatie is ook heel erg bijzonder. Dit hotel is namelijk een onderzeeër. What? Je kunt in dit bizarre hotel verblijven voor 150,000 dollar per nacht en ook hier moet je minimaal twee nachten blijven. In deze prijs zit een privé kapitein, privé chef en butler inbegrepen. Verder betaal je natuurlijk voor het onvergetelijke uitzicht op de blauwe onderwaterwereld. 

Lees ook:

Even binnenkijken: dit zijn de 10 duurste huizen die nu te koop staan op Funda

De top 10 duurste designermerken ter wereld (en zo veel zijn ze waard)