Food

Avocado hacks: hoe verwijder je de pit van een avocado?

We houden van avocado’s en eten ze het liefst elke dag. Toch zitten er ook nadelen aan avocado’s. Ze worden snel bruin en de pit is zo groot dat het verwijderen bijna altijd misgaat. Gelukkig hebben wij de manier gevonden om je avocado’s te verwijderen, bewaren en testen op rijpheid.

Guacamole, avocado toast, avocado pasta. Gerechten met avocado zijn super delicious en vaak ook nog eens gezond! Meestal peuzelen we het dan ook gelijk op maar soms is het bewaren van avocado ook handig, maar hoe voorkom je dan deze groene vrucht bruin wordt? En hoe verwijder je een avocado?

Een avocado bewaren

De eerste tip voor het bewaren van een avocado is de pit erin laten zitten. De pit zorgt ervoor dat het vruchtvlees minder wordt blootgesteld aan zuurstof. En dus zal die minder snel bruin worden. Helaas werkt dit niet voor de hele avocado en zullen er dus wel nog steeds bruine plekjes ontstaan. Deze tip werkt ook goed voor guacamole 😉

Kommetje water

Leg de avocado nadat die opengesneden is in een kommetje water. Zet het kommetje water in de koelkast en de volgende dag kan jij nog een keer genieten van een groene avocado. Wiehoe!

@mrmartin.kookt

Wow, kende jij deze Avocado hack al?😱 #avocado #lifehack #foodhack #hack #kooktips #tips

♬ Theme (From “Inspector Gadget”) – London Music Works

Avocado bewaren met ui

Snijd de ui in blokjes en leg het samen met de halve avocado in een afgesloten bakje. De zwavel van de ui zorgt ervoor dat het oppervlak van de avocado oxideert en dus niet bruin wordt.Avocado bereiden

Avocado pit verwijderen: zo doe je dat

De pit van een avocado is groot en glibberig. Veel mensen zitten te stuntelen en voor je het weet is niet alleen de pit maar al het avocado vlees weg. Met deze tips verwijder jij de pit van de avocado.

Avocado pit verwijderen met lepel

Halveer de avocado in de lengte en draai de twee helften in tegengestelde richting van elkaar los. Lepel de pit eruit.

Avocado pit verwijderen met mes

Halveer de avocado in de lengte en draai de twee helften in tegengestelde richting van elkaar los. Pak de helft met de pit met een handdoek zodat je hand bedekt is. Pak een zwaar groot mes en hak die in de pit met een klein beetje kracht. Draai nu het mes en de pit raakt los en blijft hangen in het mes. Deze methode is iets minder veilig als de bovenste en wordt ook het meest gebruikt door professionele koks.

Snijd de avocado als een kruis in de lengte doormidden. De pit is nu te verwijderen met de hand en dit is ook een handige manier om zonder moeite de avocado te pellen.

Lees ook:

Say what? Zijn avocado’s niet eens vegan?

5 x recepten met avocado waarbij het water je in de mond loopt

Je kunt nu zwemmen op een drijvende avocado en het is alles wat we deze zomer willen

 

Bron: LibelleBeeld: istock