Lifestyle

Dit zijn de 10 beste date ideeën voor deze zomer

Heb je geen inspiratie voor een date met je nieuwe lover of wil je iets leuks doen met je vriend(in) deze zomer? Dit zijn de 10 beste date ideeën voor deze zomer.

1. Picknicken
Voor een fijne chille date ga je naar het park. Neem een kleedje mee, misschien een fles wijn of zelfgemaakte mocktails en je bent al halverwege. Als je samen gaat lunchen, kun je sandwiches meenemen en vers fruit. Liever borrelen? Toastjes met verschillende soorten dips zijn perfect! Al je helemaal wilt uitpakken kun je trouwens ook picknicken met alpaca’s. Best thing ever.

2. Naar het strand 
Altijd een van de beste date ideeën is naar het strand gaan. Of het nu winter is of zomer, een strandwandeling is altijd fijn. Nog wat inspiratie nodig? Hier zetten we 5 hippe strandtentjes aan de Nederlandse kust voor je op een rijtje.

3. Kies een land en kook die avond samen Japans/Italiaans/Mexicaans
Samen koken is ook een van de betere date ideeën. Kies bijvoorbeeld een willekeurig land uit en verdiep je in de recepten die daarbij horen. Wie weet maak je samen een heerlijke Italiaanse risotto of de beste Japanse sushi

4. Ga samen naar het zwembad
Er is genoeg leuks te doen in eigen land. Wat dacht je van een date in het zwembad? Dit zijn de allerleukste zwembaden van Nederland waar je het heel gezellig kunt hebben met je (nieuwe) lover.

5. Maak een fietstochtje
Nee, je bent echt niet direct een ANWB-koppel als je een fietstroute doet. Integendeel! Fietsroutes zijn hartstikke leuk, je geniet namelijk van de natuur en je hebt eigenlijk meteen een work-out. Win-win. Hier vind je leuke fietsroutes. Wil je het nog leuker maken op je date? Je kunt ook e-bikes huren of samen het bos verkennen op een tandem. 

6. Ga samen naar een boekwinkel
Zijn jullie echte boekenwurmen? Dan kan een bezoekje aan een boekhandel zomaar een perfecte date zijn. In Nederland zijn prachtige boekhandels, zoals Dominicanen in Maastricht en Waanders In de Broeren in Zwolle. Deze boekhandels zitten allebei in een oude kerk, waardoor de sfeer stiekem nog romantischer is. Extra tip voor deze date: kies een boek voor elkaar uit! 

7. Ga op een dubbeldate
Hallo Hot Girl Summer! Misschien heeft een van je vriendinnen ook al iemand aan de haak geslagen en kun je samen op dubbeldate. Een van de gezelligste date ideeën ooit én je ziet meteen wie de nieuwe lover is van je vriendin. 😉 

8. Film kijken in een openluchtbios
In de zomer kun je in veel steden buiten een film kijken, bijvoorbeeld in een park of op het dak van een bioscoop. Perfect voor als het warm weer is en natuurlijk onwijs leuk om samen naartoe te gaan. Popcorn en koude drankjes in de aanslag? Laat de film maar beginnen. En als het ‘s avonds een beetje afkoelt, kruip je gewoon wat meer tegen je (nieuwe) lover aan. 

9. Loop samen door een museum
Op een mega warme dag in een museum vertoeven is een prima idee. Je kunt er samen lekker kunstkijken en er is ook nog eens airco. En na afloop doe je een drankje in het museumcafé! 

10. Organiseer een romantisch avondje in je tuin of op je balkon
Hang een lichtsnoer op, maak een lekker kaasplankje en schenk een drankje in. De laatste in dit lijstje date ideeën klinkt simpel, maar is onwijs leuk om te doen. Of je nu al langer een relatie hebt of net samen bent, een romantische avond samen is altijd een goed plan. 

 
Beeld: iStock