Dit zijn de állerleukste zwembaden van Nederland

Travel door roos

Wat heb jij deze zomer allemaal op de planning staan? Een stedentripje? Heerlijk een dagje naar het strand of lekker shoppen? Wat dacht je van een dag naar het zwembad met je vriendinnen? Dat is lang geleden! Wij zetten speciaal voor jullie de leukste zwembaden van heel Nederland op een rij, veel zwemplezier!

1. Aqua Mexicana, Slagharen
Woon je in Overijssel? Dan heb jij geluk! Want voor dit pret- en waterpark moet je afreizen naar Slagharen, en daar krijg je een supervet zwembad voor terug!

2. Noorderparkbad, Amsterdam
Dit zwembad was in 2016 uitgeroepen tot het mooiste publieke zwembad ter wereld. Nou, als dat geen bezoekje waard is weten wij het ook niet meer ;-).

3. Splesj, Hoeven
In Noord-Brabant vind je Splesj. Als je van glijbanen houdt dan ben je hier zeker aan het goede adres!

4. Tikibad, Wassenaar
Over glijbanen gesproken, ben je wel eens in het Tikibad geweest? Zo niet, zet het dan maar vast op je bucketlist, want dit is misschien wel het coolste zwembad van Nederland! 

5. De Mirandabad, Amsterdam
Houd je meer van een rustig zwembad, een ligweide en lekker tannen in de zon? Dan zou je eens naar de Mirandabad moeten gaan, deze heeft een grote ligweide waar jij de hele dag kunt chillen met vriendinnen.

6. Caribabad, Gorinchem
Ook dit zwembad heeft genoeg plek om lekker in het gras te liggen. Daarnaast heeft het ook een groot binnenzwembad, je weet het natuurlijk maar nooit met het weer in Nederland...

7. Bosbad, Amersfoort
Tussen de bossen vind je het Bosbad. Dit zwembad heeft glijbanen én een grote ligweide, uitstekend om in de zomervakantie naartoe te gaan dus.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Parool.nl, Dagtripper.nl