Travel

5x hippe strandtentjes aan de Nederlandse kust

Vakantie vieren in eigen land is hartstikke leuk! Dagje shoppen in een andere stad, roze hotspots bezoeken of lekker loungen in een strandtent. Dit zijn 5 hippe strandtentjes aan de Nederlandse kust waar je deze zomer zeker naartoe wilt. 

1. Hippie Fish in Zandvoort 

Als je niet naar Ibiza gaat, maar wel snakt naar een Ibizavibes dan is Hippie Fish iets voor jou. Dit is een van de hipste strandtentjes aan de Nederlandse kust, waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Maar er gewoon drankjes doen kan natuurlijk ook! Je vindt Hippie Fish in Zandvoort, waar je buiten onder gezellige parasols lekker kunt loungen met een red velvet cake.

Waar? Boulevard Paulus Loot 3, 2042 AD Zandvoort

2. Strandpaviljoen Heartbreak Hotel, Terschelling

Van Ibizavibes naar retro. Ga je deze zomer naar Terschelling of neem je een dagje de boot naar het eiland? Dan mag je dit hippe strandtentje aan de Nederlandse kust niet overslaan. Het Strandpaviljoen van het Heartbreak Hotel is namelijk heel instagrammable ingericht in jaren ’50 stijl én je kunt er lekker eten. Denk: ijscoupes, american pancakes of vegan kroketten. We like!

Waar? Badweg 71, 8897 HD Oosterend,  Terschelling

3. Aloha, Wijk aan Zee

Aloha in Wijk aan Zee mag ook niet in dit lijstje van hippe strandtentjes aan de Nederlandse kust ontbreken. Een perfecte plek om even bij te komen, drankjes te doen met vriendinnen of zelfs een yoga-les te volgen. Helemaal op vakantie in eigen land! 

Waar? Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord

4. Tulum, Noordwijk

Nog een van de hippe strandtentjes aan de Nederlandse kust is Tulum in Noordwijk. Net als de eerste strandtent in dit lijstje heeft het een mega Ibiza-vibe van binnen en van buiten. Zo voelt het alsof je echt even in het buitenland bent! Ook kun je hier fijn gezond ontbijten en lunchen, bijvoorbeeld met een gezonde smoothiebowl

Waar? Zeereep 104, 2202 NW Noordwijk

5. Club Zand, Castricum

Hallo chille hangmatten! Bij Club Zand in Castricum kun je namelijk lekker loungen in hangmatten, hoe perfect is dat? Bij dit hippe strandtentje aan de Nederlandse kust is het echt ultiem genieten. Als je een dagje naar het strand wilt en in Amsterdam woont, is dit een aanrader. En eh.. er is ook heel veel lekker eten die je naar je toe kan laten brengen terwijl je in zo’n hangmat bungelt. Waar? Zeeweg 70, 1901 NZ Castricum

Nog meer fijne en hippe strandtentjes aan de Nederlandse aan de Nederlandse kust ontdekken? We zetten er hier nog 10 leuke strandtenten in Nederland voor je op een rij. Happy holidays! 

 
Beeld: iStock