Food

Red velvet cake: met dit recept zit je sowieso goed

Ben jij ook zo’n échte Red Velvet lover? Zo erg dat als jij ergens een koffietje gaat doen en je Red Velvet cake op het menu spot, jouw dag niet meer stuk kan? Wij herkennen dit namelijk als geen ander. Daarom hebben wij nu een amazing Red Velvet recept die jij gewoon vanuit je eigen keuken kan maken. Believe us, als jij deze ooit hebt gemaakt wil je niks anders meer…

Red velvet cake: zo maak je het

Ingredienten voor de cake:
 280 gr bloem
– 1 theelepel baking soda
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepel cacaopoeder
– 1 theelepel zout
– 2 grote eieren
– 400 gr kristalsuiker
– 230 ml zonnebloemolie
– 2 theelepel vanille-extract
– 1 á 2 eetlepels rode kleurstof
– 125 ml warme espresso
– 1 theelepel natuurazijn
– 230 ml karnemelk

Ingredienten voor de frosting:
– 250 gr boter, op kamertemperatuur
– 400 gr mon chou, op kamertemperatuur
– 500 gr poedersuiker
– 1 theelepel vanille-extract

Benodigdheden voor het maken van de cake:
– bakpapier
– 2 bakvormen van Ø 24 cm

Probeer nu ook de lekkere creamy Oreo-cake. Klik hier voor het recept.Red velvet cake receptWerkwijze: 
Allereerst verwarm je de oven voor op 160°C. Leg dan het bakpapier in de twee bakvormen en vet je de randen goed in (als je maar één springvorm hebt, doe je dit natuurlijk één voor één). Dan kan je beginnen met het maken van de cake. Je doet de baking soda, het bakpoeder, de cacao, de bloem en het zout in een kom en je mixt deze door elkaar. Vervolgens voeg je in een grotere bak de eieren, suiker, zonnebloemolie en vanille samen. Als je dit goed hebt geroerd voeg je beetje bij beetje de rode kleurstof toe, want het heet natuurlijk niet voor niks Red Velvet cake.

Als deze twee bakken goed gemixt zijn is het tijd om de koffie en het azijn aan het eiermengsel toe te voegen, daarna voeg je in dezelfde bak het bloemmengsel. Meng vervolgens de karnemelk beetje bij beetje er doorheen tot alle droge ingrediënten vochtig zijn. Ga dus niet te lang door met roeren, want dan wordt het een taaie cake en dat wil je niet. Verdeel het beslag dan over de twee bakvormen en bak deze ongeveer 30 tot 40 minuten. TIP: Test of de cake klaar is, door met een sate-prikker in de cake te prikken en als er geen beslag op het stokje blijft zitten. Is de cake ready.

Laat de cakes nog even afkoelen voordat je ze los maakt. Door met een mes langs de randen te gaan maak je deze los. Je haalt de cake dan uit de vorm en laat deze opnieuw goed afkoelen (kamertemperatuur). Dit kan zeker een uur duren, dus heb geduld. Gelukkig kan je in de tussentijd de frosting maken. 

Meng de roomkaas en boter twee tot drie minuten door elkaar (doe dit met snelheid), tot het een luchtig mengsel is. Roer dan telkens een beetje poedersuiker er doorheen en check wanneer je deze zoet genoeg vindt (je hoeft niet alles suiker te gebruiken). Als laatste voeg je het vanille-extract toe en mix je alles nog goed door elkaar.

Tot slot maak je er een mooie taart van. Wacht hier wel mee tot dat de cake helemaal op kamertemperatuur is. Als dit het geval is doe je een grote schep op het onderste deel van de cake en verspreid je dit goed uit. Vervolgens leg je de tweede laag hierop en smeer je de overige frosting over de hele cake, dus ook de zijkanten. Laat de cake dan ongeveer een halfuur in de koelkast staan, zodat de frosting dikker kan worden. Na die 30 minuten is de Red Velvet cake eindelijk af en kan jij optimaal gaan genieten. Enjoy!

Ben jij net zo gek op truffels als op Red Velvet? Dan vind jij dit recept echt hemels.

Bron: favorflav.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀