Zo maak je American Red Velvet pancakes

Food door Lincy

Wij houden wel van lekker eten, soms iets te veel, maar dat betekent niet dat we geen lekkere recepten meer op tafel mogen toveren. Wij hebben daarom een geweldig recept voor je: red velvet pancakes. Perfect als lunch, ontbijt of misschien zelfs in de avond. Check hieronder snel het recept.

Recept: American Red Velvet pancakes

Wie houdt er nou niet van red velvet en pannenkoeken? Precies, dit recept klinkt dan ook geweldig. Lees snel verder om te checken wat jij in huis moet halen, om deze heerlijke pannenkoeken te maken.

Ingrediënten voor 8 red velvet pancakes:

❤ 215 gram bloem
❤ 15 gram cacao
❤ 16 gram bakpoeder
❤ 1 theelepel baking soda
❤ 1/2 theelepel zout
❤ 2 theelepels kristalsuiker
❤ 2 eieren
❤ 30 gram plantaardige olie
❤ 300 milliliter karnemelk
❤ 1 1/2 eetlepel rode kleurstof

Ingrediënten voor het glazuur van de red velvet pancakes:

❤ 170 gram verzachte roomkaas
❤ 6 eetlepels zachte boter
❤ 2 kopjes poedersuiker
❤ 1/2 kopje melk 
❤ 1/2 theelepel vanille-extract

Red velvet pancakes bereiden

1. Meng de ingrediënten: bloem, bakpoeder, suiker en zout voor red velvet pancakes in een kom en mix dit tot een glad beslag.
2. Voeg de gesmolten boter, eieren en melk toe en ga mix tot een luchtig beslag.
3. Voeg de rode kleurstof toe aan het beslag tot jij vindt dat het een mooie kleur rood heeft.
4. Bak de American pancakes. Schep met een ijslepel het beslag in de pan. Draai de pancakes om wanneer er bubbels ontstaan. 
5. Voor het roomkaasglazuur: meng in een kom met behulp van een elektrische handmixer op gemiddelde snelheid, roomkaas en boter tot een goed mengsel en luchtig, mix ongeveer twee minuten.
6. Voeg alle overige ingrediënten voor roomkaasglazuur toe. Doe er desnoods wat melk bij om het glazuur iets uit te dunnen. Bewaar het glazuur in de koelkast.
7. Stapel de pancakes en smeer er telkens een laagje glazuur tussen.
8. Om het helemaal af te maken: strooi er wat hartjes overheen en je bent klaar om te genieten! Geniet van je red velvet pancakes :-) 

Benieuwd geworden naar meer gekke combinaties? Probeer dan eens appeltaartnacho's met karamel en slagroom of de hartige frikandellentaart.

Bron: Foody.nl, CookingClassy.com | Beeld: iStock