Food

Healthy snack: zo maak je gezonde lemon bars

Bij Girlscene houden we wel van zoete snacks, denk bijvoorbeeld aan deze red velvet truffels of deze roze taart met kokos en framboos. Maar ook healthy snacks zijn superlekker. Deze frisse en gezonde lemon bars zijn namelijk perfect voor deze zomer (en je wilt ze sowieso maken). Dit is het recept!

Gezonde lemon bars zijn de perfecte healthy snack

Citroen is de perfecte vrucht voor de zomer. Het is lekker fris en je kunt het overal voor gebruiken. Misschien drink je wel eens water met een schrijfje citroen als het warm is. Supergoed voor je, omdat er veel vitamine C in zit! Ook deze gezonde lemon bars met natuurlijke suikers bevatten veel vitamine C én het is natuurlijk een hele fijne healthy snack. En geloof ons: dit wil je deze zomer zeker maken. Kokosmeel en ahornsiroop in de aanslag! Dit is het recept voor deze gezonde lemon bars.

Zo maak je deze gezonde lemon bars

Voor de korst
90 gram volkorenmeel
70 gram kokosolie
60 ml ahornsiroop
1 gram zout

Voor de vulling
6 eieren
20 ml citroenschil
118 ml citroensap
80 ml honing
1 gram zout
20 gram kokosmeel

Recept: gezonde lemon bars

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Eerst ga je de ‘korst’ maken. Pak een grote kom en doe daarin het volkorenmeel, de kokosolie, de ahornsiroop en het zout. Meng goed met elkaar totdat je een stevig beslag hebt. Het is oké als het vochtig is, dat hoort bij deze gezonde lemon bars.
  • Bedek een langwerpige bakvorm met bakpapier en druk het deeg hier goed in. Zorg dat je de hoekjes goed meepakt. Doe het nu in de oven en bak het 20 minuten op 180 graden. Ondertussen gaan we door met de vulling.
  • De basis van je gezonde lemon bars staan in de oven. Tijd voor de vulling. Pak een grote kom en doe hierin de 6 eieren, de citroenschil (geraspt), het citroensap, de honing, het zout en het kokosmeel. Klop alles met een mixer of een keukenmachine totdat je een goed en glad beslag hebt. Het is waarschijnlijk heel vloeibaar, maar no worries: dat komt straks helemaal goed. 
  • Als je korst klaar is én is afgekoeld kun je het citroenmengsel op de korst gieten. Daarna bak je alles samen nog een keer voor 30 minuten op 180 graden.
  • Haal nu alles uit de oven en laat je gezonde lemon bars in de koelkast flink afkoelen. Als het mengsel is opgesteven kun je de bars in vierkantjes snijden en opeten. Hallo healthy snack!
Bron: cleananddelicious.com/Beeld: iStock