Food

Healthy snack: mueslireep met én zonder oven

Op de Girlscene-redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen daarom graag de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten met jullie. Vandaag deze granola bars, oftewel een mueslireep. Handig voor onderweg of als healthy snack.

Dit heb je nodig voor ongeveer 5 repen:


Met oven:
Muesli (ik koos voor dadel, abrikoos rozijn)
♥ Havermout
♥ Noten (ik koos voor pompoenpitten en amandelen)
♥ Honing
Kokosolie

Zonder oven:
♥ Muesli
♥ Havermout
Noten
♥ Honing
Pindakaas

Heb je geen oven? Scroll dan naar naar beneden voor 'no bake'-recept!

Recept met oven:

1. Hak alle nootjes fijn die je hebt uitgekozen en meng dit met de muesli en havermout. Voeg vervolgens een paar flinke lepels honing toe en een scheutje water, waardoor alles goed aan elkaar plakt.
2. Voeg vervolgens ongeveer een eetlepel kokosolie toe en roer het geheel nog eens goed door elkaar met een lepel.


3. Pak nu een bakblik en leg hier bakpapier in, dit voorkomt dat de reep straks aan het bakblik blijft plakken. Schuif het blik nu in de oven voor ongeveer een kwartiertje op 180 graden. Blijf het tussendoor wel goed in de gaten houden, want het is wel afhankelijk van welke noten je hebt gekozen.


En dan is dit het resultaat! Een heerlijke crunchy mueslireep, het perfecte tussendoortje. Wij gaan hier de hele week van smullen op kantoor :-).


Verpak de repen in een luchtdicht bakje zodat je er de hele week nog van kunt eten. Enjoy!

Tip: Voeg wat chiazaad of gebroken lijnzaad toe als je dit nog in de kast hebt liggen.

Heb je nu geen oven? Geen probleem! Ook daar hebben wij een oplossing voor. Kijk snel verder.


1. In principe meng je alle ingrediënten door elkaar, net als bij het bovenstaande recept. Voeg een paar flinke theelepels honing toe, een scheutje water en een paar eetlepels pindakaas om het mengsel goed aan elkaar te laten binden. Tip: je kunt de pindakaas ook vervangen door bijvoorbeeld amandelboter.


2. Doe het mengsel in een grote, het liefst vierkante, schaal zodat je alles goed tegen de zijkant kan drukken. Heel belangrijk: Duw alles goed tegen elkaar aan, zodat het straks allemaal aan elkaar blijft plakken.


3. Et voilá! Nu even geduld, want het moet namelijk minimaal een paar uur in de koelkast om hard te worden. Wij raden dan ook aan om het een dag voordat je het wilt opeten alvast te maken. Stiekem snoepen is toegestaan ;-).

Yum! Dit is nog eens gezond genieten.

Lees ook:

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved