Food

Yum! Deze roze taart met kokos en framboos is alles wat we dit weekend nodig hebben

Vier je binnenkort een klein feestje met frozé, ben je jarig in de zomervakantie of heb je gewoon zin in taart nu de lockdown bijna voorbij is? Met deze geweldige roze taart met kokos en framboos komt dat helemaal goed (en eerlijk gezegd heb je geen reden nodig om taart te eten toch?!) 

Hallo roze taart met kokos en framboos

Als je van deze taart niet instant gaat watertanden weten wij het ook niet meer. Deze roze taart met kokos en framboos bestaat uit een kokoscake en een laag frambozenvulling. Maar dat is niet alles, want er is ook nog kokosroomkaasglazuur waarmee de taart wordt afgewerkt. Echte kokoslovers doen er ook nog geraspte kokosnoot op.

Wil je er een echte showstopper van maken omdat je bijvoorbeeld jarig bent? Decoreer deze roze taart met kokos en framboos dan met eetbare bloemen of vers fruit (frambozen doen het altijd goed op een taart).

View post on Instagram
 

Zo maak je deze roze taart met kokos en framboos

Je hebt misschien een beetje wat Heel Holland Bakt-skills nodig, maar geloof ons: haal je bakkunsten uit de kast om deze taart te maken. Deze roze taart met kokos en framboos is het namelijk zeker waard. Klaar? Bakken maar!

Ingrediënten voor de kokoscake
* 310 gram bloem
* 13 gram bakpoeder
* 2 gram baking soda
* 4 gram zout
* 113 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
* 298 gram kristalsuiker
* 1 theelepel vanille-extract
* 1,5 theelepels kokosextract *
1/4 theelepel amandelextract
* 6 grote eiwitten, licht geklopt tot ze schuimig zijn aan de bovenkant
* ingeblikte kokosmelk (227 gram)
* 113 gram zure room, op kamertemperatuur
* 67 gram ongeraffineerde kokosolie, vloeibaar gemaakt
* 54 gram ongezoete geraspte kokosnoot

Voor de kokosroomkaasglazuur
* 226 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
* 226 gram roomkaas, op kamertemperatuur
* 1 theelepel vanille-extract
* 1/4 theelepel (‘een snufje’) zout
* 1/2 theelepel kokosextract
* 3 eetlepels kokosmelk uit blik
* 510 gram banketbakkerssuiker
* 113 gram frambozenconserven (in blik)
* 108 gram geraspte kokosnoot, om te decoreren

Recept: roze taart met kokos en framboos

De kokoscake maken
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bodem en zijkanten van drie ronde cakevormen (van Ø22 cm) in.
2. Zeef in een grote mengkom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Zet dit even opzij en wacht een minuutje.
3. Klop de boter op middelhoge snelheid in de kom. Dat kan je doen met een staafmixer, maar een echte mixermachine met mengkom is nog handiger. Klop dit een minuut lang tot het glad en romig is.
4. Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe. Alles toegevoegd? Klop dan nog 2 minuten op volle snelheid tot het geheel luchtig is.
5. Klop het vanille-extract, kokosextract en amandelextract erdoor.
6. Verlaag de snelheid nu tot laag en voeg de losgeklopte eiwitten toe. Let op: niet alles in één keer, maar stuk voor stuk. Laat dit bloemmengsel nu even staan.
7. Meng in een maatbeker (met tuit) de kokosmelk en zure room.
8. Pak een grote kom en doe daar het mengsel in dat je net gemaakt hebt in de maatbeker. Voeg rustig het bloemmengsel toe terwijl je het geheel weer mixt. Handige tip hier: begin met het bloemmengsel, voeg dan het kokosmengsel toe etc tot dat je weer eindigt met bloem.
9. Voeg de kokosolie toe en klop alles nog een keer goed door met de mixer. Daarna voeg je als laatste de geraspte kokosnoot toe en meng je alles met een rubberen spatel.
10. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormen. Per bakvorm heb je ongeveer 510 gram beslag nodig.
11. Bak de cakes in 20 minuten gaar (of tot de randen lichtbruin zijn). Als je een kleine oven hebt, kun je dit ook stuk voor stuk doen. Dat kost iets meer werk, maar dat kan wel! De cakes moeten na het bakken namelijk afkoelen, dus zet ze even in de koelkast of op het aanrecht. Zorg ervoor dat ze volledig zijn afgekoeld, want pas dan kun je doorgaan naar het versieren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Het kokosroomkaasglazuur maken
1. Klop de boter en de roomkaas op middelhoge snelheid in een kom. Doe dit zo’n twee minuten.
2. Klop de vanille, het zout, het kokosextract en de kokosmelk erdoor.
3. Verlaag de snelheid naar laag en voeg geleidelijk de gezeefde banketbakkerssuiker toe. (Niet alles in één keer dus!)
4. Zodra alle ingrediënten zijn opgenomen, verhoog je de snelheid naar hoog en klop je alles nog 2 minuten door totdat het luchtig is.

Zet de taart in elkaar (en versier ‘m)
1. Snijd met een lang, gekarteld mes het koepelvormige deel van de bovenkant van elke cakelaag. Dat is namelijk wel zo handig voor het stapelen straks.
2. Plaats de eerste cakelaag op een groot bord of taartplateau. Smeer  het kokosroomkaasglazuur op de cake zodat het volledig is bedekt. Verspreid daarna de frambozenconserven bovenop het glazuur.
3. Bedek zo nog een cakelaag en herhaal het laagjesproces, Klaar? Verdeel het glazuur dat nog over is over de bovenkant en zijkanten van de cake.
4. Druk met je handen voorzichtig de geraspte kokosnoot rond de zijkanten van de cake. Strooi daarna de resterende kokosnoot over de cake heen.
5. Laat de cake 30 minuten opstijven in de koelkast voordat je hem aansnijdt. 30 minuten gewacht? Klaar! Je kan eindelijk aansnijden én aanvallen. Geniet van je roze taart met kokos en framboos, you’ve did it!

Bron: Bakerbynature.comBeeld: iStock