Food

Zo maak je frambozen-citroen tiramisu

Ben jij een echte toetjes-fanaat en kan je de smaak van tiramisu wel dromen? Dan is het tijd voor wat nieuws. Een fruitige variant op het oh-zo heerlijke Italiaans dessert. En lekker dat ‘t is! Dit móét je proeven. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel door voor het recept. 

Recept: frambozen-citroen tiramisu

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig voor 5 personen:

De tiramisu:
♥ 125 milliliter slagroom
♥ 250 gram mascarpone
♥ 100 gram lemon curd
♥ 1 eetlepel fijne kristalsuiker
♥ 1 pak lange vingers
♥ 50 gram ontdooide diepvries frambozen
♥ 250 milliliter water
♥ 125 gram verse frambozen
♥ witte chocoladereep

De frambozensaus:
♥ 100 gram diepvries frambozen
♥ 25 gram fijne kristalsuiker
♥ 1 el maïzena
♥ 1 eetlepel water

Zo maak je het:

1. Voor de eerste stap heb je de slagroom, mascarpone, lemon curd en de eetlepel suiker nodig. Doe dit alles in een kom en mix het zo’n drie tot vijf minuten. Stop als het een glad en stevig geheel is.

2. Pak nu een schaaltje en prak hierin de ontdooide frambozen. Lekker geprakt? Voeg dan het water toe en roer dit goed door elkaar. Dip hierna de helft van de lange vingers (ongeveer 14 stuks) in dit goedje. Na het dippen leg je de koekjes op de bodem van een rechthoekige schaal. Zorg ervoor dat de hele bodem goed bedekt is en verdeel hier de helft van je mascarpone-beslag overheen. Pak hierna wat verse frambozen en scheur ze open, zo worden ze plat en kan je ze makkelijk verdelen over de mascarpone.

3. Smeer nog wat van het mascarponegoedje over de frambozen en leg hier de rest van de lange vingers op. Vergeet ze niet eerst weer in het frambozenwater te dopen. Ligt alles netjes in de schaal? Eindig dan met het laatste beetje mascarpone, de overige verse frambozen en een verkruimelde lange vinger. Hmmm.

4. Zet de schaal frambozen-citroen tiramisu in de koelkast en laat het hier minimaal een uur in staan. Zo stijft het op. Houd jij meer van cheesecake? Het recept voor de Oreo Tony’s Chocolonely frambozen cheesecake vind je hier.

5. Terwijl de tiramisu in de koelkast staat, kan je aan de slag gaan met de frambozensaus. Hiervoor zeef je als eerste het overgebleven frambozenwater in een pannetje. Hier schep je de diepvries frambozen en het suiker bij. Breng het geheel aan de kook. Roer nu de maïzena door het water en schenk dit in het pannetje. Laat dit alles lekker inkoken tot het een dikke, stevige saus is. Is dat het geval? Haal de pan dan van het vuur, schenk de saus in een schaaltje en laat goed afkoelen.

6. Is het uurtje voorbij? Haal dan de tiramisu uit de koelkast en snijd in stukken. Schep de stukken op een bord en verdeel de frambozensaus hier netjes overheen. Garneer met witte chocoladekrullen. Deze maak gemakkelijk zelf: beweeg met een scherp mes over de achterkant van de witte chocoladereep. Tada! Daar zijn de krullen. Even mooi over de tiramisu verdelen en jouw taart is af. Eet smakelijk! 

Ook enorm lekker: Tony’s Chocolonely karamel zeezout brownies. Hoe je die maakt, lees je hier.

Bron: laurasbakery.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀