Films & Series

Netflix Films: Lion

Tijd voor een goede film? Good news. Twee keer in de week delen wij een filmtip met jou van onze favoriete Netflix films, zodat jij je niet hoeft te vervelen. Geen keuzestress dus op jouw Netflix abonnement, dat scheelt weer een halfuur zappen. De tip van deze week: Lion.

Netflix films: Lion

Deze film is al een tijdje geleden opgenomen en is gereleased in 2016. De film is met een IMDb-score van 8,0 een flinke aanrader. Pak de tissues er maar bij, want die zal je nodig hebben. De cast bestaat uit Dev Patel (bekend van Hotel Mumbai), Nicole Kidman (bekend van The Goldfinch), Rooney Mara (bekend van Carol) en David Wenham (bekend van The Lord of the Rings: The Return of the King).

Story

Saroo Brierly komt als vijftienjarig jongetje per ongeluk in een trein terecht die hem naar de andere kant van de wereld brengt. Hij is duizenden kilometers weg van zijn thuis en familie. Het kleine jochie heeft geen idee waar hij is en waar hij eigenlijk vandaan komt. Hij komt in een weeshuis terecht en wordt vervolgens geadopteerd door een echtpaar. Saroo gaat als hij volwassen is (25 jaar later) opzoek naar waar hij eigenlijk vandaan komt en waar hij zijn familie kwijt raakte. Google Earth is zijn grootste vriend en hij bekijkt iedere avond de spoorlijnen die naar Calcutta leiden. Zal hij zijn familie terugvinden?

Jaar: 2016
Leeftijd om te kijken: 12 jaar
Duur: 1 uur en 58 minuten
Categorie: Films gebaseerd op het echte leven

Lees ook:
★ Netflix films: Onze Jongens In Miami
 Netflix films: Fantastic Beasts and Where To Find Them

 
Bron: NetflixNLBeeld: Unsplash