Lifestyle

Hot girl summer: 10 tips om een flirty gesprek aan te knopen

Hot girl summer is coming! Als je single bent is dit de tijd waarin offline daten weer helemaal een ding gaat worden. Spreek gewoon iemand in het echt aan in plaats van te swipen op de datingapps, we hebben tenslotte lang genoeg binnengezeten. Dit zijn 10 tips om een flirty gesprek aan te knopen (zonder te creepy of raar over te komen). 

1. Check altijd of je manier van aanspreken bij de situatie past
Aan een random iemand in het park vragen of hij hier vaker komt is nogal creepy, maar als je op een feestje bent waar mensen zijn die hij kent én jij kent kun je prima een gesprek aanknopen. Daarvoor komen we meteen bij het volgende punt!

2. Stel jezelf voor op een normale manier
Beetje eng, maar wel de beste manier om een gesprek aan te knopen: stel jezelf gewoon voor. Deze tip werkt vooral goed op feestjes waar jij al mensen kent en hij/zij ook. Zeg ‘hey’ en vertel wie jij bent en hoe je op het feestje bent beland en wie je kent. 

3. Vraag welk boek hij aan het lezen is
Zie je in het park, in de trein of op het strand een potentiële nieuwe lover die een boek aan het lezen is? We know, deze situatie komt (helaas) niet heel vaak voor, maar als het zo is: grijp je kans en vraag wat hij aan het lezen is! Zo heb je meteen een leuk gesprek.

4. Maak een opmerking over iets dat hij/zij draagt
Nog een manier van een flirty gesprek aanknopen: maak een opmerking over wat hij of zij draagt. Heeft hij een tof bandshirt aan van iets waar jij ook fan van bent? Zeg er gewoon op een luchtige toon iets van, bijvoorbeeld dat jij daar ook graag naar luistert. Binnen no-time zit je misschien wel in een gesprek over jullie favoriete muziek en bezochte concerten

5. Maak een opmerking over zijn/haar tattoo 
Tijdens de zomer, zijn tattoo’s natuurlijk veel meer zichtbaar. Sta je met je mond vol tanden en weet je niet wat je moet zeggen? Een subtiele opmerking over een tattoo is ook altijd leuk, want misschien heeft ‘ie wel een speciale betekenis. Gewoon zeggen dat iemand mooie tattoo’s heeft is natuurlijk ook aardig! 

6. Let op de lichaamstaal van de ander (en knoop dan het gesprek aan)
Ook handig om te weten bij een flirty gesprek aanknopen is lichaamstaal. Voordat je überhaupt met iemand gaat praten, gebeurt er meestal al een heleboel. Als iemand ook regelmatig naar jou kijkt en een open houding heeft, weet je dat het oké is en de ander waarschijnlijk ook wel met jou wil praten. Op iemand afstappen is dat een stuk minder ongemakkelijk en eng!

7. Praat over het weer (maar doe dat niet altijd) 
Heel Nederlands en ook heel cliché: praten over het weer. Maar toch kun je zo een flirty gesprek aanknopen. Het belangrijkste bij deze tip is dat je weet wanneer je dit doet. Sta je in de stromende regen in een zomerjurkje te wachten op je bus of tram? Dat kan het. Random over het weer praten terwijl er niet echt een aanleiding is? Beetje saai. 

8. Maak een opmerking over een hond die hij/zij mee heeft
Een goede opening voor een flirty gesprek in het park of op het strand is een hond. Heeft hij of zij een hond mee? Praat daar een tijdje over, vraag bijvoorbeeld hoe de hond van de ander heet of vertel dat jij ook huisdieren hebt. Hoe dan ook een lief gesprek. Als de ander jou ook leuk vindt, wordt het misschien nog flirty ook.  

9. Zorg dat jouw lichaamstaal ook on point is 
Naast praten is lichaamstaal alles. Let er tijdens het flirty gesprek aanknopen dan ook op hoe je er zelf bij staat. Een open houding (dus geen armen over elkaar) helpt al een heleboel. Ook naar elkaar kijken en glimlachen zorgt ervoor dat een gesprek aanknopen veel makkelijker gaat. Je weet dan namelijk dat het oké is. 

10. Flirty gesprek aanknopen? Zorg dat het oprecht is
Misschien wel dé belangrijkste tip: zorg dat je gesprek met iemand altijd oprecht is. Je praat niet met iemand om het flirty gesprekken aanknopen te leren, je praat met iemand omdat je geïnteresseerd in iemand bent. Zorg dat de ander dat merkt door oprecht te praten en vragen te stellen waarop je daadwerkelijk het antwoord wil weten. 

Beeld: iStock

Must reads 👀