Lifestyle

Herkenbare situaties als je naar een concert gaat

Hoe fijn is het om helemaal los te gaan op die toffe DJ of eindelijk je favoriete artiest live te horen zingen? Concerten zijn de perfecte gelegenheid om dit te beleven. Hier horen natuurlijk een aantal typische situaties bij die iedereen wel herkent. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Er staat iemand voor je die ontzettend lang is

De grootste struggle voor kleine mensen want dit kan je bijna niet voorkomen. Natuurlijk begrijpen wij dat iedereen zijn of haar idool graag zo dichtbij mogelijk wil bewonderen, maar het liefste niet ten koste van jou zicht. Ouch! Volgende keer maar een opvouwbare ladder onder je arm meenemen..

2. De deuren worden geopend

Als er iets is waar je spontaan de zenuwen van krijgt, is het wel een horde mensen die plosteling als losgeslagen paarden wegrennen. Als je al uren zit te wachten tot je eindelijk de zaal binnen mag, is dit het moment suprême. Angst (om niet omver gestoten te worden), adrenaline en blijdschap komen samen en jij rent alsof je leven er vanaf hangt. Het meest  geweldige moment is, als je in de zaal of op het veld staat. Je hebt het overleefd.

3. Je moet naar de wc

Je hebt, na die stressvolle weg naar de frontrow, een hele mooie plek te pakken en je bent aan het genieten van de muziek, merk je opeens dat je naar het toilet moet. Niet nu.. Je probeert het nog enige tijd op te houden maar op den duur lukt het echt niet meer. Vervolgens blijkt  ook nog dat de rij voor de wc’s drie kilometer langs zijn. En als je dan eindelijk klaar bent moet je maar hopen dat zonder kleerscheuren weer terug op je plek komt.

4. Geen personal space

Hoe graag jij ook wil dansen op jouw favoriete nummers, zijn er andere mensen die dat ook doen. Hierdoor ontstaan soms vervelende of ongemakkelijke situaties. Dit wordt al helemaal een probleem als de artiest bedenkt om een gezamelijke beweging met zijn of haar publiek te doen. Help, help, help. 

5. Consumptiemuntjes zijn mega-duur

Alsof je nog geen fortuin aan je concertkaartjes hebt uitgegeven, moet je ook nog een fors bedrag neerleggen om wat eten of drinken te kunnen kopen. Iedereen heeft op en duur wel behoefte aan een flesje water of een blikje bier. Erg slim van de organisatie natuurlijk, niet zo slim voor je portomonnee. 

6. Je hebt de verkeerde outfit aan 

Hoe lekker is het om te dansen in een zwierig jurkje of een chille broek? Toch ben jij vergeten dat je daarna weer naar buiten moet en dan vervolgens helemaal verkleumd in de kou. Of dat je juist een warme trui aan hebt gedaan zodat je geen kou vat, maar het in de zaal duizend graden is. Altijd diezelfde outfit-stuggle. 

Beeld: iStock