Lifestyle

15 ergernissen die alleen kleine vrouwen herkennen

Terwijl de ene vrouw nog net niet de twee meter aantikt, moet de andere vrouw het doen met een lengte van 1.60 meter. Waar lang zijn voor- en nadelen met zich mee brengt, doet klein zijn dit ook. Sommige situaties zijn gewoon onvermijdelijk wanneer je tot de 'kleine mensen' behoort. Ben jij niet zo heel lang en ligt je lengte ongeveer rond de 1.60 meter? Dan herken jij deze irritante situaties sowieso.

1. Je moet bijna altijd je broeken inkorten. Heel soms vind je in één keer de juiste maat, maar dat is dan wel echt een uitzondering.

2. Hulp vragen voor het pakken van een product is voor jou dagelijkse kost. Hoe vaak je wel niet bij de supermarkt hebt gestaan en niet bij dat ene product op die bovenste plank kon... Houden ze dan helemaal geen rekening met kleinere mensen?!

3. Bij festivals zie je eigenlijk niet wat er op het podium gebeurt. Leuk hoor, al die muziek. Maar iets kunnen horen? Ho maar.

4. Mensen vinden het nodig om jou te vertellen dat je klein bent. Jaaaha, je bent nou eenmaal klein. Maar dat weet je zelf toch ook al wel?

5. Mensen schatten je jonger. Het maakt niet uit hoe veel make-up je op je gezicht smeert, want als je uitgaat moet je toch wel je id-kaart laten zien. En dat terwijl de rest van je vriendengroep veel jonger is...

6. Je kunt geen lange jurken aan. Je kunt ze wel aan, maar ze staan je niet. Lange jurken zijn voor jou echt té lang.

7. Bij de bioscoop moet je moeite doen om over mensen heen te kijken. Op een of andere manier krijg jij het altijd voor elkaar om achter iemand van 2 meter te zitten. Waaaaaaarom?

8. Je komt met moeite bij de pedalen in de auto. Ook jij hebt eindelijk je rijbewijs gehaald. Autorijden kun je wel, maar wat wel noodzakelijk is, is dat die stoel minstens een meter naar voren moet. Je zult toch echt bij die pedalen moeten komen...

9. Mensen lopen altijd te snel. Als je samen met vriendinnen loopt die langer zijn dan jij, loop je standaard twee meter achter. Jij kunt ze niet bijhouden, en rekening houden met jou? Dat doen ze niet.

10. Iedereen 'voelt zich groot naast jou'. Mensen die net iets langer zijn moeten altijd overdrijven en even laten weten dat ze zich groot voelen naast jou. Okeeehee, leuk. En nu?

11. Je moet altijd vooraan staan op groepfoto's. Op alle foto's met je vriendinnen sta jij vooraan, want anders ben je helemaal niet zichtbaar. Je kunt moeilijk achter die ene lange vriendin gaan staan.

12. Je hebt niets aan het zonnescherm in de auto. Terwijl de zon in je ogen schijnt tijdens een autorit probeer jij er alles aan te doen om toch iets te zien. Dat zonnescherm kun je alleen wel vergeten, want die bedekt alleen je voorhoofd...

13. Spiegels hangen voor jou vaak te hoog. Als mensen spiegels ophangen gaan ze er vaak vanuit dat alleen lange mensen er in willen kijken. Het enige wat jij in de spiegel kunt zien is dat ene stukje voorhoofd.

14. Je moet altijd op de achterbank zitten in de auto. 'Jij hebt korte beentjes, dus ga jij maar achterin zitten.' Het is altijd hetzelfde liedje. Met een beetje geluk zet de persoon voorin de auto ook nog eens zijn stoel naar achteren. Jij hebt er geen last van, toch?

15. Mensen denken dat ze op je mogen leunen. Het lijkt wel alsof je een bordje met 'leun op mij' op je voorhoofd hebt geplakt. Wat denken ze nou, dat je een steunpaaltje bent?

Als klein persoon heb je dus veel irritaties, maar geloof ons: lange mensen hebben ook genoeg ergernissen door hun lengte. Benieuwd waar zij zich vooral aan ergeren? Lees dan dit artikel.

Beeld: iStock

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved