Lifestyle

Slaaplekker! Dit zegt jouw slaaphouding over je persoonlijkheid

Slapen is het lekkerste wat er is! Na een lange dag is het heerlijk om in je warme bed te kruipen met een kop thee. De ene slaapt op zijn buik terwijl de ander beter op zijn zij kan slapen. Wist jij dat je slaaphouding iets kan zeggen over je persoonlijkheid? Dit is wat jouw houding betekent!

Dit zegt jouw slaaphouding over je

De dag begint altijd goed als jij lekker hebt geslapen. Iedereen slaapt anders en dat valt te verklaren. Je slaaphouding zegt namelijk veel over jouw persoonlijkheid. Herken jij jouw persoonlijkheid in je slaaphouding? Check het hieronder!

Foetushouding

De foetushouding is op je zij met je benen ingetrokken als een soort balletje. Baby’s liggen in deze positie in de baarmoeder. Dit is een veelvoorkomende slaappositie. Als je zo slaapt dan heb jij waarschijnlijk een sterk karakter. Je geeft anderen vaak de indruk dat je hard bent, maar in werkelijkheid is dat helemaal niet waar. Stiekem ben je juist een heel lief en zacht persoon. Je bent gevoelig en kan verlegen zijn als je iemand voor het eerst ziet.

Semi-foetale houding

Deze houding lijkt op de foetushouding, maar je knieën zijn niet helemaal opgetrokken. Je ligt dus wel beschermd, maar niet helemaal in een balletje. Slaap jij in deze positie? Dan ben jij vast open, sociaal en zelfverzekerd. Ook zijn mensen in deze houding vaak emotioneel stabiel en zijn ze goed in balans.

via GIPHY

Soldaat-houding

Bij deze houding lig je op je rug met je armen naast elkaar. Dit is de beste slaappositie voor je lichaam. Je druk niets tegen je gezicht aan dus je krijgt minder rimpels en je belast je nek niet. Maar wat zegt het over je? Dat jij super perfectionistisch bent! Je stelt hoge eisen aan jezelf en doet er alles aan om je doelen te bereiken.

Vrije val-houding

Deze houding wordt ook wel de reiger genoemd. Bij de reiger lig jij op je buik met een been gestrekt en de andere gebogen. Mensen die in deze houding slapen houden vaak van controle. Ze zijn altijd opzoek naar avontuur en zijn super sociaal. Maar als ze de controle zijn verloren dan ontstaat er paniek.

Zeesterhouding

Bij de zeesterhouding lig jij op je rug met je armen en benen uit elkaar. Mensen die in deze positie slapen houden er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ze helpen liever iemand anders en daar zijn ze heel goed in! Jij bent super loyaal en kan goed luisteren.

via GIPHY

Lees ook:
– Betekenis dromen: 7x de betekenis achter jouw gekke dromen
– Zo krijg jij in de ochtend motivatie om uit je bed te komen

Bron: Lanaform.com, smulderstextiel.nl, libelle.nlBeeld: istock