Lifestyle

Betekenis dromen: 7x de betekenis achter jouw gekke dromen

Je ligt heerlijk in bed en klaar om die volle acht uur slaap te pakken. Lekker naar dromenland, of toch niet? Soms gebeuren’ er namelijk vreemde dingen terwijl je slaap en droom je over de meest gekke dingen. Heb jij je ook weleens afgevraagd wat jouw dromen betekenen? Grote kans dat je hier het antwoord vindt.

Betekenis dromen 1: Je komt onvoorbereid op een examen
Droom je dat je niet hebt geleerd voor dat ene tentamen of dat je totaal onvoorbereid aan je eindexamens begint? Dan is dit vaak een teken faalangst of dat je te kritisch bent voor jezelf. Deze droom komt vaak voor in tijden waarin je nog niet klaar bent voor een bepaalde taak of situatie, maar er wel iets van je wordt verwacht.

Betekenis dromen 2: Je gaat vreemd
Droom je dat je met iemand zoent en is het niet je lover? Of heb je zelfs seks met iemand en is het niet je partner? Deze droom kan betekenen dat je stiekem naar iets verlangt, iets in je seksleven waarvan je je niet bewust was of het wijst op een bepaalde onvrede over je partner. Bekijk daarom je relatie eens kritisch.

Betekenis dromen 3:  Je bent te laat op een belangrijke afspraak
Uh oh, stress! Of je nou in het dagelijks leven vaak te laat komt of juist helemaal niet, deze droom komt bij veel mensen voor. Als je droomt dat je te laat komt betekent dit dat je je wellicht iets te veel hooi op de vork hebt genomen. Het is voor je lastig om te gaan met alle taken en verantwoordelijkheden en misschien betekent dit dat je even een stapje terug moet doen.

Betekenis dromen 4: Je telefoon gaat kapot
Je telefoon gaat stuk. Nooo! Dit is in pas een nachtmerrie, maar als je hierover droomt is de meest logische verklaring voor deze droom is dat je onbewust een gevoel hebt dat je contact met de werkelijkheid verliest.

Betekenis dromen 5: Je mist je vlucht
Droom je dat je het vliegtuig hebt gemist? Oh nee, dit komt vaak voor bij mensen die het idee hebben dat ze een belangrijke gebeurtenis hebben gemist in het leven. Is dit niet het geval? Deze droom komt ook vaak voor vlak voordat je een belangrijke beslissing moet maken. Deze droom betekent natuurlijk niet dat, net als in je droom, dat je deze kans echt mist, maar geeft wel aan dat je de beslissing erg belangrijk vindt.

Betekenis dromen 6: Je hangt rond met een celeb
Droomde je dat je aan het chillen was met Kylie Jenner? Of dat je aan het shoppen was met Justin Bieber? Cool! Grote kans dat je fan bent van deze persoon en/of je verwant voelt aan deze persoon. Je wilt graag zijn zoals hij of zij.

Betekenis dromen 7: Je wordt aangevallen door spinnen
Word je in je droom aangevallen door je spin? Iek! Deze droom vertelt je dat niet iedereen het goed met je voor heeft. Misschien is er iemand in je omgeving jaloers op je. Zijn er meerdere spinnen? Dan geldt dit dus voor meerdere mensen. Oppassen dus!

Beeld: iStock

Must reads 👀